sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Posílám AHOJ do dužin …

Napsala Veronika Matlochová, Duha Wakan dne 28.prosince 2013

Stáňa mě vybídla něco napsat o činnosti naší malé dužinky Duha Wakan Vlkoš, která se k Duze připojila tento rok 2013. Původní záměr byl jen zaštítění letních stanových táborů, které připravujeme již mnoho let, vždy pod hlavičkou nějaké organizace… zůstali jsme však bez zastřešení… tak jsme zde a jsme rádi.




Asi jsem se pomátla, když jsem se rozhodla od září založit ekologicko – tvořivý kroužek Wakan, (již předtím jsem byla v poklusu, nyní už jen poletuji). Každý pátek se scházíme asi s dvanácti dětmi a dvěma dalšími maminkami. Vykládáme si o přírodě, hrajeme hry venku i v klubovně, chodíme do přírody a hodně tvoříme hlavně z přírodních materiálů, recyklujeme již použité materiály, pokoušíme se učit i tradiční řemesla.

Za tu krátkou dobu, co se scházíme, jsme již podnikli pár úspěšných akcí.    Pro všechny malé děti z naší obce jsme zorganizovali milou akci Uspávání broučků. Děti s rodiči se vydali na dobrodružnou vycházku podzimní přírodou. Cestou jsme splnili připravené úkoly, navštívili jsme Janinku a občerstvili se horkým nápojem, našli jsme sladký poklad, uspali jsme broučky a na cestu zpět si posvítili vlastnoručně vyrobenými lampičkami. Akce měla dobrý ohlas, proto na jaro chystáme Probouzení broučků.

V půlce října jsme podnikli výpravu k záhlinickým rybníkům a nebyli jsme sami. Doprovázeli nás odborníci a přátelé z přerovského Ornisu, vybaveni dalekohledy. No, bylo na co koukat. Přes vypuštěné rybníky táhla hejna vzácných ptáků, která se jen tak nepoštěstí vidět. Super akce, děkujeme.

Naše výrobky zaujaly vlkošské seniory a přizvali nás na tradiční vánoční výstavu. Díky této výstavě jsme se dostali do podvědomí naší obce.

wak2.jpg–velky

Tak snad i příští rok se bude Wakanu dařit a bude moci uskutečnit všechny společné vize a nápady a to přeji do roku 2014 i vám.

Veronika Matlochová

wak3.JPG–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist