sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Příprava mezinárodního tábora - Klaffer 2014

Napsal Jaroslav Hadaš, Duha Orion dne 4.června 2014

Do Klafferu pojedou mládežníci  Duhy Orion a Vega z Krnova již šestým rokem. Při výběru účastníků, později členů Duhy, spolupracujeme se SOŠ dopravy a cestovního ruchu. Ve dnech 9. - 11. května probíhala v rakouskému Klafferu příprava mezinárodního tábora organizovaného v rámci programu EU „Mládež v akci“.




orion2.JPG–velky

Setkání se účastnili vedoucí z Rakouska, České republiky, Itálie, Bulharska, Portugalska, Polska a Turecka, kteří do Klafferu zavítají opět v létě. Účastníci zde na přelomu června a července stráví téměř 14 dní (25. 6.–8. 7.) a budou společně pracovat na projektu „Empowerment of Disadvantaged Young People“. Kromě práce na projektu se studenti mohou těšit na zábavu, kterou jim nabízí ubytovací centrum Mühl-fun-viertel a jeho okolí, např.: fotbalové a volejbalové hřiště, jezero, kanoe, rybaření, horolezecká stěna, lukostřelba. Důležitým cílem tohoto pobytu je navázání přátelských vztahů mezi mladými lidmi z různých zemí a seznámení se s jejich způsobem života, což může napomoci k odbourání předsudků. Krokem k dosažení tohoto cíle budou mimo jiné interaktivní hry, workshopy  a prezentace jednotlivých zemí, které studenti sami připraví.

orion3.JPG–velky

Jednou z hlavních náplní programu bude také příprava zábavného programu pro žáky rakouské základní školy v Pergu, se kterými stráví čtyři dny pod stanem. V programu nechybí kreativní prezentace jednotlivých zemí a zábava. Účastníci budou rozděleni do několika skupin zaměřených na různé oblasti (příprava dekorace, práce s médii, moderování, tanec, hry). Každá skupina má tedy jiný úkol a jinou funkci, ale aby byl program zdárně připraven, tak spolu musí všichni spolupracovat. A zde se právě uplatňuje motto tábora „We are all as one“.

 

Další mládežnická skupina se připravuje na výměnu do Polského hlavního města Varšavy, do Opole a na akci Otmuchovské léto květů. Polsko máme za humny. Na jednodenní návštěvy do Branic, Pietrovic chodíme pěšky, nebo na kole.

Jaroslav Hadaš-Hádě

orion4.JPG–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist