sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Kluci od Rysí řeky v únoru 2015

Napsal Dušan Sedláček dne 10.března 2015

Počasí nám nijak moc nepřálo, přesto jsme uskutečnili dvě větší výpravy. Na přelomu zimních měsíců jsme využili pololetních prázdnin a trochu si prodloužili víkend. Jeli jsme vyzkoušet na chalupu do Louček u Chocně, jak zvládáme ty nižší teploty v této, dost omlazené sestavě. Pro některé z nás to byla úplně první výprava, pro jiné návrat na stará známá místa.




V praxi jsme si zde vyzkoušeli naši znalost či neznalost různých šifer, nadšeně přivítali konečně pořádné sněžení, vyzkoušeli si létání s naší dronem i útěk do chalupy před pořádným severákem. V chalupě jsme si užívali klasických radovánek včetně Dračího doupěte a hraní divadla, taky jsme předvedli, jak umíme obalovat a smažit řízky (maminky by čučely) či vyrábět prvotřídní česnekovou pomazánku. Víkend i pololetní prázdniny nám tak utekly velmi rychle, ale rozhodně jsme se společně ani minutku nenudili. Jen holt chvílema bylo trochu zima, no.

 

zim2.jpg–velky

Třetí únorový víkend nás nachytal na cestě do Olomouce, kam jsme byli pozváni místními vonty, abychom jim pomohli dostihnout tajemného Širokka  a získat od něj talisman ježka v kleci. Pro některé další to byla opět první výprava, tak hezky se nám ti nováčkové v oddíle množí! A pro většinu první větší konfrontace se stínadelskou a foglarovskou historií v reálném světě. Co jsme se naběhali ve zdejších uličkách starého města, než se nám podařilo odhalit jeho tajemství! Co míst jsme viděli několikrát, jak jsme tu krásně bloudili! A jak jsme pořádně prohnali Širokka! A co teprve, jak on prohnal některé z nás! J Takový přízrak, když vystoupí náhle ze tmy, to srdce i malému neohroženému skautovi začne být poněkud rychleji!

Ale nakonec jsme to zvládli a těsně před sobotní půlnocí jsme zdárně získali ježka v kleci a mohli vyrazit k místním klubovnám, ve kterých jsme ulehli do svých spacáků opravdu řádně unaveni …

V neděli jsme ještě hezky uklidili, rozloučili se s místními vonty, prolétli se s naším dronem a zamířili k vlaku, který nás odnesl domů. Ještě že si pro nás rodiče přijeli auty, mnozí z nás měli nožičky hodně uchozené. Ale všichni se těšili, že příště, příště si takovéto dobrodružství určitě užijí ještě víc. Už ve vlaku totiž plánovali mnohem důmyslnější a dokonalejší strategii.

Zprávy o všech našich aktivitách naleznete na stránkách http://korr.info , kde je i odkaz na naše fotografie na Zoneramě.

Dušan Sedláček – Dan

 

zim3.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist