sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Jarní prázdniny a další akce v Kopretině

Napsala Duha Kopretina dne 21.dubna 2015

Hned první den jsme vyrazili do solné jeskyně, kde jsme relaxovali a hráli si. Hráli jsme hru "Česká čítanka" a po návratu na základu přišla řada na deskové hry nebo třeba Airhockey. Druhý den dopoledne proběhla výroba velikonočního zajíčka pro maminky  a hned potom návštěva plzeňského historického podzemí. Když jsme pak měli k obědu knedlo, vepřo, zelo - jen se zaprášilo a talíře byly prázdné. V mezičase samozřejmě nechybělo hraní deskových her, hokeje nebo vymýšlení blbinek.                                        Už se těšíme na další den :)




jarnaky07.JPG–velky

Ani třetí den našeho příměstského tábora jsme nemeškali. Rozdělili jsme se na dvě skupinky a šlo se pracovat. Jak se říká, co si kdo upeče to si také sní a tak to bylo i s námi. Každý si vyzkoušel pečení bábovky. Někdo dával mouku jiný mléko nebo vajíčko. Nakonec to všichni řádně zamíchali a šup s tím do formy :)

Druhá skupinka mezitím vyráběla obrázky z nažehlovacích korálků. Ten komu to šlo, si nakonec odnesl domů víc než jeden výtvor.

Jelikož se nám dopolední vyrábění lehce protáhlo, tak jsme si vyšli jen ven na hřiště a zahráli si pár běhacích her, aby byly děti správně unavené, než půjdou domů :)

jarnaky03.JPG–velky

jarnaky04.JPG–velky

Je čtvrtek a my vyrážíme směr Techmánie. Tolik zajímavostí pod jednou střechou. Samozřejmě vše řádně prohlídneme a pak dovádíme, skotačíme nebo i lezeme po stromech :) V klubovně si opět hrajeme deskové hry a fotbálek.

A co jsme dělali v pátek??

Po ranní svačince jsme se sbalili a vyrazili do bazénu... Tady jsme vyzkoušeli všechny možné atrakce. Jako divoká řeka, tobogán ale i výřivka.

Cesta z bazénu byla o něco horší. Dětičky nám samou únavou usínali v autobusu, ale vše jsme zvládli a po dobrém obědě byly děti zase čilé a mohli zlobit :)

Kdo chtěl, hrál deskové hry nebo se jen tak povaloval v polštářcích. Každý na konec našeho příměstského tábora dostal pamětní list a my jsme se s ním rozloučili.

Doufáme, že se vám tato akce líbila stejně jako nám a, že se opět brzy uvidíme.

Alenka Nováčková, Duha Kopretina Plzeň.

jarnaky05.JPG–velky

 

 

Výlet do Ćokoládového domu v Praze 21.3.

Je sobota ráno a všichni se na výlet těšíme. Jsme na nádraží včas a tak čekáme jen na směrovou tabuli, až nám ukáže, z kterého nástupiště odjíždíme.  Je 9:02 a za 6 minut máme odjíždět. Docela trochu stresu. Ale hromadný přesun celého vestibulu se podařil v rekordním čase, a tak odjíždíme směr Praha.

Od posledních výletů, se vlaky trochu opravily a vyčistily. Což nás mile překvapilo. Děti se dobře bavily, o všechno se zajímaly.

cokoladovna01.jpg–velky

Někteří jeli poprvé i metrem a tak to byl pro ně den plný zážitků. Třeba jak přebíhat z nástupiště na nástupiště. Nebo jak najít pořádnou mapu Prahy, abychom moc nekufrovali. Nicméně všude jsme byli včas (v Čokoládovém domě s předstihem), a to že se nechodilo jen nejkratší trasou, ocenili hlavně milovníci úzkých uliček staré Prahy.

V Čokoládovém domě byla zajímavá expozice a paní průvodkyně poutavě povídala a děti zapojila do celého dění. Čas nám tam utekl hrozně rychle.

Abychom se přepravili na Karlův most, použili jsme pražské tramvaje. A místní nám poradili jak nejlépe vystoupit, aby ty menší neboleli nožky z dlouhé chůze.  Na Křížovnickém náměstí jme se rozdělili, kdo půjde do muzea mučících nástrojů a kdo se projde po Karlově mostě.

A protože se nepospíchalo a do odjezdu vlaku byly ještě dvě hodinky, dovedl nás proud lidí až na Staroměstské náměstí, kde začali velikonoční trhy a děti využili příležitosti prozkoumat, za co se dá ještě utratit poslední korunka.

Pak už jen rychle k vlaku abychom na zpáteční cestě nemuseli stát. Děti ale i dospěláci toho za celý den měli tak akorát, proto doma jen rychle umýt a spinkat.

Tak zase někdy na společném výletě vaše Jitka

cokoladovna02.jpg–velky

 

 

Bowling v Třemošné

Je opět neděle 29. 3. 2015, a my se zase scházíme na parkovišti před Bowlingem. Ti co nezapomněli, a změnili si čas, už na nás čekali, na ostatní jsme chviličku počkali my, a pak se šlo hrát.

A šlo nám to dobře…. Nejdříve jsme se rozdělili na různé dráhy, a pak už to jelo. Jedna koule za druhou a kuželky se nestačili divit ;-)

Tak se taky podívejte, jak nám to šlo.

Kategorie – Dospěláci

Pořadí

Jméno, příjmení

Součet bodů (1+2kolo)

1

Jiří Neumann

261

2

Martin Draský

257

3

Martin Krušina

251

Kategorie – Děti (9-15let)

Pořadí

Jméno, Přijmení

Součet bodů (1+2kolo)

1

Dan Suk

201

2

Adélka Knieflová

200

3

Kuba Miletínský

197

Kategorie – Děti (6-8let)

Pořadí

Jméno, Přijmení

Součet bodů (1+2kolo)

1

Péťa Suková

186

2

Martin Rauner

183

3

Tomáš Miletínský

177

První místa dostaly poháry, druhé a třetí medajle a pro všechny samozřejmě fidorková medajle.

Dnešní den se vydařil, všichni odcházeli s úsměvem, a tak snad zase brzy

Alenka Nováčková, Duha Kopretina Plzeň

bowling01.jpg–velky

 

 

Lasergame 4.4.2015

Super zábava!!!

Řekla bych, že to je přesně to co jsme zažili na naší poslední akci Lasergame.

Super zábava, adrenalin, no – prostě báječná akce.

A co, že jsme to vlastně dělali?  Běhali jsme, schovávali jsme se, plížili a krčili a pořádně si to užili!

I když jsme se sešli v menším počtu, zahráli jsme si.

Například hru základny- dva týmy proti sobě, nebo na Dvojice – když nevíte kdo je váš parťák- je to daleko větší sranda, nebo i na jednotlivce- kde samozřejmě pánové měli jistou převahu, ale ani tak jsme se nedali porazit snadno.

I pár fotek se nám povedlo udělat, tak se na ně podívejte…. a příště pojďte s námi

Alenka Nováčková, Duha Kopretina Plzeň.

lasergame.jpg–velky

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist