sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Oslava 25 let Duhy

Napsal Jaroslav Biolek, Duha klub Dlažka dne 10.listopadu 2015

Napsala Majlinka Oslava založení Duhy byla v Praze a zároveň nebyla. Místo kde se celá akce odehrávala, bylo natolik skryto před zraky tramvají, mrakodrapů a všeho Pražského, že člověk chvilkami ani nevěřil, že je v Praze. Všechno vypuklo už v pátek, kdy jsme hned po příjezdu začali zapojovat přístroje na čepování pitiva, a rozpalovali grill s vynikajícími klobásami. V pozdních hodinách se vytáhli už i kytary a zpívalo se.




PA020002.jpg–velky

Druhý den ráno se začínalo v jedenáct hodin a každý si mohl svůj program uzpůsobit podle svého. Nebyly žádné přednášky, jak by se každému mohlo zdát, vzhledem k tomu že to byla akce Duhy, ale pouze jsme se bavili. Mohli jsme jít na biatlonovou střelnici, kde jsme si zkoušeli střelbu například z pistole, odstřelovačky, revolveru apod. Další možností byla lezecká stěna, jeskyňářský trenažér, zorbakoule a zajímavé nové stolní hry. Po celou dobu jsme si mohli plnit břicha klobásami, zelňačkou od skvělé Duhácké kuchařky, anebo také vynikající grilovanou dýní (mňam). Odpoledne jsme si střihli ringo turnaj, kdy kroužky létali, ne vždycky, jen přes síť na druhou stranu hřiště, ale mnohdy všemi různými směry, ale všichni z toho byli tak nadšení, že se to snažili zlepšit a snažili se, jak mohli, to ve volných chvílích nacvičit. Večer nám přijel zahrát Wabi Daněk, který svým výstupem mnohé překvapil a všechny rozesmál svými úžasnými historkami. Zpěv za doprovodu kytar a dalších nástrojů, historky a vtipy účastníků navázaly na tento koncert, až dlouho do noci za přítomnosti všech kdo chtěli, jiní třeba hráli stolní hry. Ti co nepřijeli vůbec, těžce prohloupili.

Majlinka

PA030008.jpg–velky

PA030011.jpg–velky

PA030112.jpg–velky

PA030242.jpg–velky

 

 

 

Turnaj v ringu na duhové oslavě 25 let Duhy

Napsal Mussur V sobotu 3. 10. 2015 proběhl duhový turnaj v Praze. Před akcí jsem uvažoval, zda vezmu dvě nebo čtyři hřiště, ale po info o základně jsem zvolil jedno. Stačilo – více místa zde stejně nebylo. Do toho excelentního turnaje se zapojilo 11 smíšených tříčlenných týmů a skvěle si zahráli. Kroužky svištěly i lehce padaly do hřiště i mimo. Ringaři hráli se zápalem, běhali i skákali, dokonce jeden dokázal vsítit gól – tedy skočit a následně se dokutálet do fotbálkové branky ležící mimo. Byla trochu vidět převaha dlažkovských týmů, ale právě proto byl každý bod proti nim náležitě oslaven. V turnaji šlo samozřejmě o hodně, ale přesto atmosféra byla skvěle duhová. Po dohrání dvou skupin se hrála finálová skupina a též se hrály zápasy o umístění. První skončil tým FMH před týmem ŠUK a prvním nedlažkařským týmem SEX. Díky všem za hru, rozhodčím za férové pískání a všem dohromady více takových turnajů. Všechny zveme na naše mistrovství v září 2016 do Rajnochovic, případně už na únorové halové do Znojma.

Mussur

PA030264.jpg–velky

PA030284.jpg–velky

 

Foto: Tomáš "Stoupa" Pospíšil, Duha Křišťál

Odkaz na fotogalerii

https://www.zonerama.com/stoupa/Album/955099


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist