sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Nový program „Sněžníci“ v Duze Bartoňka

Napsal Gerd Weinlich, Duha Bartoňka dne 8.března 2016

Ani nevíte, jak jsme se v oddíle těšili na pořádnou zimu a sněhovou nadílku! Těšili jsme se totiž, až budeme moct i na přání dětí rozjet novou aktivitu, tzv. Sněžníky, která je zaměřená na pravidelné schůzky na lyžích a snowboardu. Od ledna se tak téměř každý víkend vydáváme s dětmi na nejbližší zasněžené svahy.




Na tuto aktivitu se přihlásili jak někteří stávající „oddíláci“, tak noví členové, kteří mají zájem užít si pořádně této zimní aktivity. Zkušenější jsou rádi, že jsou pravidelně na svahu a mohou zkoušet nové a nové „tríčky“. Začátečníci mají zase zájem zlepšit techniku na lyžích, nebo se nově naučit na prkně. Dokonce jsou i děti, co chtějí obojí, zlepšují jízdu na lyžích a učí se na i prkněJ.

prkno2.JPG–velky

Schůzky vedou kvalifikovaní instruktoři (kurz MŠMT na lyže i snowboard), nebo zkušení vedoucí. A co je úplně super, tak s metodickou ukázkou a praktickými technikami pomáhají starší děcka těm mladšímJ. Na svahu nechybí ani hry jako koulovačky či honičky–to všechno na prkně i lyžích, které jsou jak pro zábavu, zpestření, tak i pro odstranění případných zábran strachu na svahu.

Teď už jen aby nám vydržel sníh. Nejlépe do dubna, abychom si to na svahu pořádně užili!

prkno3.JPG–velky

prkno4.JPG–velky

prkno5.JPG–velky

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist