sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Dlažkaři na Duhovém mostě v Olomouci

Napsala Duha klub Dlažka dne 25.dubna 2016

Tak jako sedm statečných se nás dlažkařů sešlo na Duhovém mostě v Olomouci, který pořádala dužina Duha LepšíOddíl.cz. Vše vypuklo v pátek, kdy jsme se sešli na škole v Olomouci. Začalo to hrou po budově, kdy jsme se snažili získat schopnosti superhrdinů, a musím říct, že na to byli opravdu záludné úkoly. Například sníst oplatek a vypít kelímek vody na čas určený Thorem dalo hodně zabrat, nebo vydržet sedm minut mít zvednuté natažené ruce bylo skoro nemožné, nikdo se však nevzdával.




Druhý den po snídani jsme vyrazili na vybrané stanoviště, na Super Olomouc, tedy procházku Olomoucí s Thorem, který nám prozradil o městě spoustu zajímavostí. Odpoledne jsme v týmech po pěti mnohdy namíchaných z různých dužin hráli hru po Olomouci. Nejdříve jsme se snažili získat důležité informace po Šantovce a pak plnit úkoly po městě a nakonec pro sladkou odměnu v podobě Bubble tea. Večer byl v plánu v tělocvičně koncert Evy Matějovské a poté skvělá super diskotéka.

Majlinka

 

most2.jpg–velky

 

Všechno se odehrálo v Olomouci, pod vedením Hryzala a jeho dužinou duha lepší oddíl. Ze začátku jsem skoro nikoho neznala, ale pak se všichni začali seznamovat. Za chvíli jsem měla strašně moc skvělých a zábavných kamarádu. Ten víkend jsem zažila něco neuvěřitelného. Skoro se nedá popsat, jak skvěle jsem se měla. O zábavu bylo opravdu dobře postaráno, mám pocit, že jsem se ani minutu nenudila. Bylo na výběr hodně zajímavých a neobvyklých programu. My jsme si vybrali Super Olomouc. Bylo to takové poznávání Olomouce. Prošli jsme různé památky, univerzitu, zpívající fontánu atd. Byla to paráda. Pak jsme měli výborný oběd. Po odpočinku měli vymyšlenou hru v centru města. Začalo to v největším obchoďáku v Olomouci, v  Šantovce. Pěkně jsme se prošli, myslela jsem, že mi upadnou nohy, ale naštěstí neupadly! Dostali jsme skvělé osvěžující pití na energii na večer. Na večer byl naplánovaný koncert a potom večerní párty. Bylo to fakt moc skvělé, tenhle víkend jsem si opravdu užila, s těma to lidmi jsem zažila moc krásný víkend. Příště můžeš jet s námi i ty.

Lednička–Lenča Perničková

 

most3.jpg–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist