sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Dědeček Čoko a babička Deli

Napsal Duha Klub Dlažka dne 1.listopadu 2016

Na co se těším na Čokodeli? Taky se moc těším na vše! Těším se třeba moc a moc na utopence, taky se moc těším na zelňačku, bramboračku s pravými hříbky a různými houbičkami. Těším se na opečenky, na vynikající gulášek, tak nevím, jestli jsem toho nenapsala moc, ale těším se na spoustu dobrot. Bonus by byl opečené přírodní bedly nebo jiné houby, mňam, těším se na točené pivko.

Těším se na všechny lidičky, moc se mi stýská, cítím, jak moc mi chybí, že jsem letos nebyla na žádném táboře rodiče s dětmi. Jsem vyprahlá jako poušť a Čokodeli vnímám, jako uzdravující deštík, který vše svlaží a o živý. Těším se na krásné písničky, na kytarové večírky, těším se na sluníčko i na zapadající slunce nad táborem, těším se na ranní rosu a překrásnou vůni podzimního lesa, těším se na vše, co mi Dlažka a setkání s lidmi, které mám ráda, dává a ještě dá.

Světlana

Jak to vypadalo 75 hodin před ostrým startem dlouho očekávaného víkendu Dědeček Čoko a babička Deli?

Počasí „přálo“ – vypadalo to na zajímavý boj s vlhkem a zimou (možná i sníh?).

Lidi nám také přáli – bylo jich přihlášeno dvakrát tolik jako vloni! Ano, spolu s pořadateli mělo být opravdu plno! Předpoklad 111 lidí! Ano, všichni ti Čokodelíci, Brazilci, strašidelní Lesohrátkáři, sázavští expresáci i účastníci dalších táborů!

Jídelníček byl nachystán, potraviny objednány nebo už v Rajnoškách čekaly! Vypadalo to na čaj, ale i na svařák, případně dalšího dobrého pitiva vč. Zubra 11° Grand také …

Dřevo bylo nachystáno a ještě trochu se dovezlo)jeden a půl kubíku) – na oheň v krbu v pohodě! Zima v jídelně při cca stovce lidí nehrozila. Co se týče ubytka, byl tu návrh na tzv. „střídavý spánek“ = ideální varianta (děti spí v noci a dospělí přes den). A naplánovaná logistika přespání byla tak, aby nikdo nezmrzl (bylo k dispozici cca 15 chatek malých s topením), malé děti mohly spát ve velkých pokojích na horních chatkách, velké na karimatce v herně …

A co program? Plánovalo se něco venku a něco speciálně uvnitř! Stavění draků či výroba zvířátek z kaštanů a žaludů a výtvarku (obrázky s listy, čarování s pytlíky od čajů), noční čokohry, rozcvička taneční, ringo a míčovky pro dospělé i pro děti … ale také speciální hry pro starší děti (od 10 let) v herně) … Oheň a hudební večírky. To vše zajistil tento tým: Strašidelně-brazilsko-sázavský čokodědeček Mussur a k tomu Michalové, Vašek, Miloš a Majka, Jitka, Lenka, Yvona, Míša, Mája, Kamilka, Míšenka, Petr, Lukášové, Hanka, Davča, Kakao!

A jak to bylo na Čoko deli víkendu v reálu?

Akce dědeček Čoko a babička Deli jela na rekord v účasti … bylo přihlášených příznivců čokodeli i hub (a hlavně hravých a veselých akcí pro rodiče s dětmi a dospělé) celkem 98 a k tomu 15 vedoucích! Ale během posledních dnů před akcí 25 lidí odpadlo z důvodu nemoci! A dalších sedm odjelo v průběhu akce! Byl to smutný rekord … Ale ti co přijeli, si to opravdu užili!

A co to vše znamenalo?

  • Bylo teplo … v jídelně i na elektricky vytápěných chatkách. A přes den i venku! Užili jsme si hvězd i měsíce, slunce i zmrzlé sobotní ranní louky!
  • Bylo nás dost na cokoliv … na oblíbené sporty v sobotu dopoledne vyrazilo 30 dospělých a do lesa více než 40 dětí! Trochu se večer strašilo brazilsky za účasti více než šededesátky hráčů! A zbytek si stolně hrál …
  • Hry byly masové a stejně tak strava … byl losos i kuře, guláš i utopenci, pomazánky Ale taky papriky, hrozny, rajčátka, banány i hrušky, speciální štrůdl! A vynikající polévky – počínaje zelňačkou a konče slepičím vývarem!
  • Podhoubí dalo pár dárků a tak byla i houbovka a v neděli dušené houby!
  • Páteční čajovna zahřála a klasická hudba vyvolala více než příjemné vzpomínky!
  • Aktivity, Dixit a další deskovky frčely po celý víkend!
  • Čokošky i deličky byly předobjednány – jely dobře jak pistáciové, tak i klasické čokoládové!
  • Byla to jízda a taky pěknej frčák … jízda při hrách a frčák při skvělých rozcvičkách!
  • A hudba byla boží – session s mnoha kytarami, flétnou i houslemi (nechyběly ani činely a další nástroje) byl nekonečný – kytara zněla po dvě noci až do rána!
  • Speciál orienťák měl velký úspěch, stejně tak i míčové klání a ringo k tomu!
  • Mohlo se kaštanovat, listovat, čajosáčkovat nebo jen kreslit a malovat aneb výtvarka 5 x jinak!
  • Dřevotvorka byla po celou dobu – jak dobrovolná tak i soutěžní přinesla dřevo k topení v krbu a tím i zlepšení atmosféry!
  • K tomu všemu jako bonus setkání s kamarády i oblíbenými vedoucími a účastníky!
  • Dík všem vedoucím, kuchařům i účastníkům! Základně i samotné Dlažce!
  • Čoko čoko, deli deli, Hup!!! Kdo byl s námi, tak ví! A příští rok na tento víkend vyrazí!
  • Tak a to je vše, co jsem vám tak chtěl napsat – kromě toho, že jsem si vás všechny opravdu nefalšovaně čokodeliovsky užil!

    Mussur


    Přečtěte si o nás

    členství

    Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


    historie

    Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


    napsali o nás

    Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


    výroční zprávy


    stanovy


    Naše programy

    trochujinak - zkus workcamp

    Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

    TOPlist