sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhové léto plné táborových zážitků s oddílem Duha Bartoňka

Napsal Duha Bartoňka dne 7.listopadu 2016

Prázdniny jsou za námi, ale rádi se ohlédneme za krásnými táborovými dny. Letos oddíl Duha Bartoňka připravil celkem 5 letních různě zaměřených táborů. Připravili jsme nabídku jak pro malé, tak i větší, a to jak z oddílu, tak široké veřejnosti.

Letos jsme kompletně obsadili autobus na tábor do Itálie, kde jsme si užili nejen moře a bazény, ale také plno netradičních vodních her, aktivity ve skateparku, aquaaerobic, tobogány a plno zábavy. Letos jsme zažili i méně příjemnou situaci, kdy jsme v ranních hodinách museli evakuovat všechny děti mimo mobilhomy, protože v jejich blízkosti probíhal požár kempu. Celkem shořelo přes 35 mobilhomů, naštěstí pro nás oheň se zastavil těsně vedle našich „domků“ a i když to nebyli příjemné zážitky, nenechali jsme si tím pobyt pokazit. Naopak jsme měli radost, že jsme dokázali tuto situaci zvládnout, dokonce i utajit a neudělat z ní v termínu tábora mediální zajímavost i s ohledem na zbytečný strach rodičů. Cestou domů jsme na celý den ještě navštívili zábavný park Gardaland, kde jsme si užili adrenalinové horské dráhy, vodní sjezdy a jiné atrakce.

Další týden jsme zorganizovali v Brně příměstský tábor pro děti ve věku od 4 do 6 let pod názvem „Dobrodružství skřítka Všudybýlka“. Každý den jsme se s dětmi vypravili na tematickou výpravu. Navštívili jsme oboru, kde jsme krmili přímo z ruky daňky, vydováděli jsme se v lanovém centru v ZOO, cachtali jsme se v bazénech, nebo jsme si vyzkoušeli lezení na velké venkovní horolezecké stěně. V červenci jsme také nabídli tradiční, desetidenní, zážitkově vzdělávací tábor Dulš 1 „Dobití baterek“. Tábor byl určen pro mládež a začínající vedoucí, kteří poznali nejen základní vzdělávací workshopy hodící se pro práci v oddílech (základy pedagogiky, první pomoc, bezpečnost apod.), tak netradiční zážitkové aktivity (spaní na stromech, lezení na bedýnky, lezení ve skalách a splouvání Metuje). Účastníci hlavně poznali co největší škálu her a herních programu pro každou příležitost.

V srpnu jsme pořádali tradiční tábor Šlápota, tentokrát na téma „Mafie“. Během tábora jsme „bojovali“ v Mafia city o vládu nad městem. Nechyběly střílečky, zápletky, i Casino. Samozřejmě byly pro děti připraveny i tradiční programy, hry a bojovky, aktivity s bumperbally, diskotéka, pouť, harc a plno zábavy.

Poslední tábor, který jsme nabídli, byl též již tradiční s názvem Pif-paf „Nerf“, zaměřený na střelecké dovednosti, střelbu z luku, kuše, vzduchovky, praku, foukačky. Nemohly chybět ani střílečky s „nerfkami“ a airsoftové souboje a bitvy. A díky tomu, že jsme se letos vypravili na tábořiště ukryté v lesích, stály střílečky opravdu za to!

Dětem z blízkého i dalekého okolí jsme nabídli různě zaměřené tábory, díky kterým měli možnost poznat nové (někdy netradiční) aktivity a dovednosti. Věříme, že si děti odvezly domů spoustu zážitků, které získaly v příjemném prostředí a mezi bezva skupinou vedoucích i děti. Jsme rádi, že i letos se s námi vypravily na tábor nejen děti z oddílu, ale i děti z široké veřejnosti. Díky patří všem, jak rodičům za důvěru, tak i již sehraným týmům vedoucích na táborech.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist