sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Míle pro mámu 2017

Napsala Ivana Čagánková, Duha Klub Rodinka dne 29.května 2017

Dne 13. května 2017 připravila organizace Duha Klub Rodinka již 5. ročník Míle pro mámu – mezinárodní akce zaměřené na podporu mateřství a soudržnosti rodin s dětmi. Na letošním ročníku, který byl zaměřený na řemesla a povolání, se děti seznamovaly s dovednostmi konkrétních řemesel. Trasa vedla z městského parku Michalov přes lávku u loděnice na Horní náměstí, kde byl pro všechny účastníky připraven lidový jarmark, občerstvení, tvořivé dílničky a pro dotvoření pohodové atmosféry hrála country kapela RenSi.

 

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Michalovský park se proměnil v dílnu dvou kutilů Pata a Mata, v níž nejoblíbenější disciplínou dětí byl instalatér a jeho vodní labyrint. Dopravní policista provedl dechovou zkoušku malých řidičů, aby zjistil, zda nepožili před jízdou na odrážedle alkohol.

Zdravotnický personál „Nemocnice U Majáku“ prověřil obvazovací techniku, práci s „chemikáliemi“ v laboratoři, dovednosti při převlékání „nemocničních lůžek“. V ordinaci „lékaře“ si děti poslechly tlukot vlastního srdíčka.

Pod hradbami pracovaly s otisky prstů a roznášely dopisy. Horní náměstí se stalo centrem „Dětské pojišťovny“.

Mechanické psací stroje byly pro děti velkou atrakcí. Jejich úkolem bylo napsat své jméno nebo souvislou větu na papír a ten pak proděravěly a založily do šanonu.

Za splnění úkolů na ně v cíli čekaly drobné dárky, zajemci si vyzkoušeli zdobení perníčků. Všechny děti mohly dovádět ve skákacím hradu a „nebojsové“ jezdili na koníkovi.

 

Všem organizátorům a účastníkům děkujeme a těšíme se na další ročník Míle pro mámu.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist