sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Rysi – tábor v Bradavicích

Napsala Duha Rysi dne 24.srpna 2017

Letos jsme se vydali na tábor do "Bradavic". Byli jsme mluvícím, kloboukem rozděleni do kolejí a v nich jsme bojovali o nejlepší umístění po celou dobu tábora. Pravidelné nástupy v hábitech a s kouzelnickým kloboukem dodávali našim každodenním setkáním své kouzlo a mnoho táborníků se na nástupy těšilo. Odjezd do Bradavic z nástupiště 9 3/4 započal náš táborový život. Více než 30 táborníků se potkalo na Hrubé Vodě -Smilov na skautské základně.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

V letošním roce nám přálo počasí a my všichni mohli využít nocování ve stanech. Jen jednu noc nás překvapila docela velká bouřka, která zapříčinila i výpadek elektrického proudu a tím i nefunkčnost čerpadla a tudíž tábor bez vody. Naštěstí jsme měli v plánu odjezd na výlet, tak i tento problém nás nějakým způsobem nepostihl. Ve vojenském prostoru popadali nějaké stromy a tak ani zásobovací vůz nemohl dopoledne dovézt zásoby. Jako každý rok, tak i letos byl tábor zahájen i ukončen slavnostním táborovým ohněm. I ten měl své kouzlo a mnoho táborníků tento zážitek zažila poprvé. Nejlepší členové oddílu zapálili smolnými loučemi zahajovací táborák a nejlepší čtyři táborníci zapálili ukončovací táborák. Oheň, na jehož stavbě se podíleli všichni táborníci, nám krásně hořel a naše písničky zněly celým údolím Bystřice. Součástí programu byl i turnaj ve Famfrpálu, závod na košťatech, hodiny kouzlení, věštění, výuky kouzelných tvorů, výuky léčivých rostlin, hodiny výroby lektvarů, přesuny pod neviditelným pláštěm, hledání dračího vejce, čtení zpráv v zrcadlovém písmu a mnoho dalších zajímavých her a soutěží. Výlet jsme měli letos do Krnova, který byl díky výlukám poznamenán neustálým přesedáním, ale také poznáváním nových míst, koupáním a lovem kešek. Druhý výlet byl na bobovou dráhu do Hrubé Vody. Mimo bobů jsme si užili i čvachtání v Bystřičce a hrátek ve vodním centru. Tábor se vydařil, počasí nám přálo a všichni se domů vrátili v plném zdraví. A už teď se těšíme na tábor další.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist