sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tábory Duhy Bartoňka pro každého – ohlédnutí za létem

Napsala Duha Bartoňka dne 20.listopadu 2017

Prázdniny skončily, máme za sebou již i podzimní dny, ale pojďme si zavzpomínat na to, jak jsme si užili společné duhové léto plné nezapomenutelných chvil na našich oddílových táborech.

O letošních prázdninách jsme se vůbec nenudili. Připravili jsme 5 táborů pro všechny věkové kategorie (no, pro všechny věkové kategorie…buďme přesní, tábory byly pro děti ve věku 3 – 26 let).

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Vypravili jsme se na 10 dní do Itálie, kde jsme se vyřádili u moře, nachytali krásné opálení, podívali se na zajímavá místa a namlsali se vynikající zmrzliny a pizzy.

Hned po Itálii jsme se vypravili s našimi nejmenšími (3-6 let) k Indiánům. Na příměstském táboře „Indiánskou stezkou“ jsme se naučili mnohé o přírodě, vypravili se do lanového parku, sjížděli jsme „divokou řeku“…No prostě jsme si to náramně užili  

Poslední červencový tábor, který navazoval hned na příměšťák, byla Dulška. Dulška, tábor pro odrostlíky a instruktory(14+). Dulška plná novinek – nové místo, nové tváře, nový program…Bylo to náročné, bylo to jiné a bylo to, řekl bych nezapomenutelné. Účastníci si z tábora odvezli řadu vzpomínek, řadu nových dovedností a přátelství. Poznali praktické workshopy pro práci s dětmi, užili si lezení ve skalách, sjíždění řeky, přemostění do jezírka a poznali plno nových her a netradičních aktivit. Tzv. získali soubor různě zaměřených her a aktivit pro každou příležitost. J 

V srpnu jsme se těšili na Šlápotu a Střelecký tábor PIF-PAF. Celotáborová hra nás na Šlápotě zavedla do tajemného světa čar a kouzel za samotným Harrym Potterem. Na děti kromě celotáborové hry čekal nápaditý program v oddílech, bojovky, nerfky, dvoudenní harc, pouť, závod, diskotéka a spousta drobných aktivitek, které dotvořily Šlápotu nezapomenutelnou jak pro účastníky, tak pro vedoucí.

A před koncem prázdnin jsme se ještě pořádně „vybláznili“ na Střeleckém táboře PIF-PAF, kde se děti seznámily se všemi střelnými zbraněmi, které jsme měli k dispozici (a že jich bylo), užily si bojovek a stříleček v lese.

Táborů se letos zúčastnilo 173 dětí, je to pro nás velká výzva a také motivace na další rok. Děkujeme za krásné léto, které jsme společně mohli prožít a jsme rádi za kladné reakce, které se nám po táborech objevily na emailu.

Fotky z táborů najdete na našem rajčeti: http://duhabart.rajce.idnes.cz/


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist