sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhové Vánoce na Myšinci s dětmi z dětských domovů

Napsal Lukáš Kotlár, Duha Zámeček dne 5.ledna 2018

Spolu s kamarády z pěti dětských domovů a naší partou vedoucích z Duhy Zámeček jsme prožili další Duhové Vánoce i falešný Silvestr. Pro děti z děcáků je období Vánoc, možná překvapivě, tím nejsmutnějším.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Většina z týmu vedoucích vyrůstala v dětských domovech. Flík a Ivča Sobolovi už počet Duhových Vánoc (a vůbec celoročních akcí pro děti z děcáků) přestali se svojí rodinou počítat (ale prozradím, že jenom Duhových Vánoc bylo přes dvacet). Za zámečkovskou rodinou přijela z Prahy na Myšinec také šéfová Duhové kanceláře Sťáňa spolu s šéfem Duhového Facebooku – Jirkou.

 

Náročný program a noční bojovky jsme si protentokrát odpustili. Přesto jsme se rozhodně nenudili. Na Myšinci proběhla beseda s fotbalisty z FC Vítkovic. Vyrazili jsme bobovat a bruslit do Skalky Family Park. Zasedli jsme k štědrovečerní večeři (20 kilogramová krůta už je u nás tradicí), a po „americku“ rozdali dárky až dvacátého pátého ráno. Spousta jídla, pohádek, půlnoční mše v Ostravě – Mariánských Horách i plavání v Aquaparku Kravaře. Tak v kostce vypadaly Duhové Vánoce na Myšinci.

 

Krédo projektu Správná pětka (pět dětských domovů: DD Fulnek, DD Liptál, DD Příbor, DD Čeladná a DD Býchory) naplňuje naši myšlenku, že dětem nechceme dávat hromady dárků, ale dáváme jim zážitky. Vánoce jsou jedinou výjimkou kdy toto pravidlo porušujeme. V Duhovém areálu Myšinec se už teď těšíme na další celoroční víkendovky, brigády nebo na letní tábor. A samozřejmě, na Vánoce 2018.

 

Lukáš Kotlár

Duha Zámeček, člen Malé Duhy

 

více fotek na fcb Duhy: https://www.facebook.com/duhasdruzeni/

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist