sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

VéTéKáčko aneb školení táborových vedoucích a praktikantů

Napsala Duha Klub Dlažka dne 10.května 2018

Letošních pětadvacet účastníků Velkého Táborového Konkurzu čekal zcela nabitý program od ranních do nočních hodin. Oficiální páteční večer odstartovala diskuze o povinnostech, vlastnostech a činnosti vedoucích s magickou hrou, v níž se účastníci divadelně seznamovali s až absurdními táborovými situacemi. Všichni účastníci poté museli projít rituálním aktem, při němž se zamýšleli nad jejich vlastními cíli a překážkami, které jim brání v tom, aby se stali ideálními instruktory. Ovšem díky tomuto aktu se aktivizovalo energetické pole podsvětí, čímž jsme nechtěně přilákali kupu kousavých, vedoucíchtivých zombíků.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Po přečkané noci v jídelně se "již nakažení" účastníci museli v sobotu ráno doslova prokousat chlebem ke snídani, aby si uvědomili, jak silnou roli hraje motivace na táboře. Před obědem si pak mohli vyzkoušet více netradičních sportů a následně diskutovat o bezpečnosti a pravidlech na táboře. Odpoledne byl věnován prostor účastníkům, každý měl možnost zmotivovat, vysvětlit a vést hru, po níž dostal zpětnou vazbu od lektorů i od ostatních. V předvečer je čekala náročná výprava labyrintem, na jehož konci čekal svitek se zprávou o léku proti nemrtvosti. Večer si prostřednictvím diskusního workshopu budoucí vedoucí uvědomili, jak jednat s danou věkovou skupinou dětí, jak s nimi komunikovat, jaké hry s nimi hrát apod. A ti nejodvážnější se nakonec vydali do hlubin podsvětí za léčivým lektvarem.

V neděli ráno si ještě krom pozření léku účastníci vyzkoušeli zásady a praktiky první pomoci a propočítali herní systémy a organizace turnajů. Poté je čekal test s rozhovorem, při němž byli řádně prozkoušeni ze všech vedoucovských vědomostí a dovedností. Nakonec se všichni vydali domů s vědomím, že mohou být úspěšnými táborovými vedoucími, ale že je čeká ještě řada akcí, na kterých se mohou vzdělávat... tak třeba na květnovém Doškolení na viděnou!     

Džery


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist