sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Oslava 25 let základny Dlažky v Rajnochovicích se vydařila

Napsala Duha Klub Dlažka dne 16.května 2018

Více než stovka lidu dlažkovského i přátel dorazila poslední dubnový víkend na naši základnu. Páteční brigáda lehce navodila atmosféru k následné diskusi Quo vadis, Dlažko. Část se věnovala práci, část diskutovala. Pamětníci i mládež diskusi pěkně rozvinuli. Chvílemi to nebylo příjemné, ale účel to více než splnilo (viz strana 4). Ráno jsme v diskusi pokračovali a pak rozjeli shromáždění klubu Dlažka.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Prodiskutovali jsme podstatné, opravili systém vedení (díky Kouleno) a dosáhli usnesení ke spokojenosti takřka všech. Poté část dojížděla diskusi Quo vadis, Dlažka, část připravovala Rytířskou pouť pro děti i rodiče Kontroly byly stylové, účastníků bylo několik desítek. Z Tesáku cesta do tábora vedla opravdu rytířskými kontrolami a tak si každý užil. Odpoledne bylo sportovní – ringo i nohejbal, ale i kuželky či stolní tenis. Ale je třeba poděkovat i brigádníkům zušlechťujících chatky. Paráda!

V 16:30 byla odhalena socha Dlažky. PARÁDA! Poté vystoupili mušketýři z Markus M se svou šou. A koncert Duo Juyos Complet nás svými songy posunul až k večernímu programu. Posezení s přáteli, zpěvy i příběhy – to vše jelo až do půlnoci i přes ni.

Nedělní program byl sportovní – softbalové klání slušné kvality i ringo, nohejbal i dlažkařský curling. Poté úklid. A odjezd větší části. Zbývající se vydali na kola či vycházku a pak na bowling. Třináctka nás vydržela do pondělí.

Celý víkend nás doprovázela skvělá krmě – díky všem kuchařům i jejich pomocníkům! Květáček, filé, kachna i kuře na jedné straně, pomazánky, pečivo a zeleninka na druhé. Trocha ovoce i dezertů, k tomu kafe a čaj výborné kvality. Pro zájemce špekáčky na ohni, ale také nabídka uzenin, sýrů i výborných polévek. Ještě jednou dík.

Co bylo nejlepší? Setkání s přáteli po letech a společné vzpomínky na těch 25 let včetně hledání ve stovce alb z této doby. Hromada zážitků v myslích i řečech. Dárky základně–dík. Slet kuchařek a kuchařů – taková koncentrace zde nebyla nikdy!

Vydali jsme i tři příležitostné samolepky. Díky za ně. A speciál trika. Medaile i čokolády s logem pro vyznamenané.

Díky lidi za více než aktivní účast! Díky základno! Dík!

Těším se na další akce!       

Mussur 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist