sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Měli jste to také tak?

Napsala Helena Štrofová, Duha Arabela dne 4.září 2018

S dětmi pracuji od svých 18 let a řekla bych, že už mám dostatečně velkou pedagogickou praxi. Většinou po prázdninách jsem vyčerpaná a přemýšlím, zda do další sezony opět půjdu. Ale to co se mi stalo letos, to se nestalo žádný předchozí rok.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Měli jsme jeden tábor hezčí než ten druhý. Kolektiv dětí byl vždy super, žádný prudič, kňoura nebo stýskáček. Děti byly usměvavé, šikovné, vyspělé. Na zahraničním táboře se mi stalo, že tři děti mluvily plynně 3 jazyky. Dokonce si samy řídily večerní poradu. My, jako vedoucí a to z Čech i z Německa, jsme tam jenom seděli a čekali, co děti vymyslí a co nám předloží. Podotýkám, že plán aktivit jsme měli připravený, ale ty děti ho ještě vylepšily, a dotáhli do lepšího konce.

V Liberci, přesto, že bylo velké teplo, jsme každý den najezdili 15 – 20 km na koloběžkách. Nikdo nekňoural, děti s chutí hrály všechny hry, které jsme jim předložili. Dokonce si plnily své výzvy a cíle.

Mezinárodní tábor v Liberci byl také super. Všichni vedoucí spolupracovali, děti se těšily na další aktivity, kuchařka vařila to, co dětem chutnalo.

Co se stalo, že to letos bylo vše tak krásné a v pohodě? Že by sluneční paprsky měly vliv na pozitivní myšlení?


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist