sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Rysi a Duha Křišťál v ZOO Olomouc

Napsala Jitka Vokurková, Duha Rysi dne 11.září 2018

Dne 9.9.2018 Duha Rysi za výpomoci Duhy Křišťálu organizovali v Zoo Olomouc akci na podporu projektu „Kukang“, který má za cíl chránit outloně váhavé na ostrově Sumatra. Tato noční velmi zajímavá poloopice je v místě původu ohrožována jednak nelegálním lovem a vývozem do dalších asijských zemí,  případně je držen jako domácí mazlíček v indonéských domácnostech. Dále jej ohrožuje mizející životní prostředí díky vysazování palmy olejné. Do projektu jsou zapojeni čeští ochranáři, kteří na Sumatře zřídili záchranné centrum, kam jsou umisťováni zabavení outloni a připravováni na vypouštění zpět do přírody.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Dalšími aktivitami je provoz knihovny s literaturou zaměřenou na ochranu přírody, provozování výuky anglického jazyka v okolních vesnicích a další aktivity. Hlavními partnery tohoto projektu je Zoo Olomouc a Zoo Ostrava, kteří hlavní měrou přispívají finančně k fungování tohoto projektu. Již několikátý rok organizujeme akci v zoo, abychom návštěvníky seznámili s tímto projektem. Připravili jsme téměř 15 stanovišť, kde se děti i jejich rodiče měly možnost seznámit s tímto zajímavým primátem a i s tím, jak je možno přispět k jeho ochraně. Na akci pomáhalo více než 30 organizátorů. Zoo Olomouc si naší pomoci velmi váží a moc děkuje všem pomocníkům.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist