sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Čtrnáctiletý klučina z děcáku porazil dospělé a vyhrál Zlatého Myšelína

Napsal Vladislav Sobol, Duha Zámeček dne 19.září 2018

Charitativní běh O zlatého Myšelína v lesích kolem volnočasového areálu Myšinec v Budišovicích vyhrál čtrnáctiletý Petr Eltner z Dětského domova Čeladná, který v hlavní běžecké kategorii porazil všechny dospělé závodníky. Druhý doběhl Petr Pospíšil (39 let), třetí skončil Lukáš Lesniak (31 let). Starosta Budišovic Petr Uvíra, který převzal nad během záštitu, doběhl v druhé desítce. Výtěžek závodu, který podpořila zaměstnaneckým grantem společnost Hyundai, použijí organizátoři z Duhy Zámeček na další aktivity s dětskými domovy.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Pro vítěze to byla první zkušenost, žádný terénní závod s dospělými dosud neběžel. „Věkem patřím do kategorie tryskomyši, ale chtěl jsem si to rozdat s dospěláky. Hlídal jsem si čelo závodu, a když tempo trochu opadlo, tak jsem do toho šlápnul. A za chvíli už jsme byli s panem Pospíšilem jen dva. Podruhé jsem to nakopl asi kilometr před cílem a utekl i jemu, ale poslední stovky metrů už jsem mlel z posledního,“ líčil Petr Eltner, který v domově hodně sportuje a hraje fotbal za SK Beskyd Čeladná.

 

V dalších kategoriích mikromyši, minimyši a tryskomyši, kde se utkali kluci a holky z dětských domovů i z rodin, byli většinou úspěšnější děti z domovů. „Je vidět, že se tam hodně sportuje, což můžu potvrdit. I já, když jsem byl ještě v dětském domově, jsem byl s děcákem každou chvíli na nějakém turnaji nebo závodě,“ řekl Jirka Kašpar, který jako odchovanec Dětského domova Radkov-Dubová s nápadem na charitativní běh přišel a pomohl na něj sehnat zaměstnanecký grant od společnosti Hyundai, kde pracuje.

 

Fotbal vyhráli fulnečtí

Po dopoledních závodech pokračovala zábava na Myšinci až do podvečera malým hudebním festivalem, programem Cirkusu trochu jinak, duhovým pětibojem, autogramiádou hráčů MFK Vítkovice a fotbalovým turnajem, ve kterém se utkaly týmy z dětských domovů i z rodin. Nejlépe si v něm vedlo družstvo DD Loreta Fulnek.

 

Vladislav Sobol

Duha Zámeček


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist