sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Rysi v přírodním parku Velký Kosíř

Napsala Jitka Vokurková, Duha Rysi dne 16.listopadu 2018

Cíl naší listopadové výpravy zněl jasně: vrátit se po pěti letech na místo činu a zkontrolovat, jestli duhová skrýš Velký Kosíř odolala zubu času. Autobusem jsme se dopravili do Čech pod Kosířem, doplnili zásoby na cestu v místní sámošce, do navigace naťukali souřadnice a vyrazili. Se slovy pamětníků „joo, tady někde to tehdy bylo“ začalo naše pátrání.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Dalo nám to zabrat, ale Dominik se nechtěl vzdát a tak hrabal a hrabal a hrabal – až našel! Posilněni úspěchem jsme zdolali stoupaní k rozhledně a mohli si na vrcholu hanéckého Everestu, jak se u nás Velkému Kosíři říká, odpočinout a doplnit síly na další cestu. Ta měla za cíl nádraží ve Slatinicích – těch přibližně 7 kilometrů krásnou podzimní přírodou uteklo jako voda a brzo jsme již uháněli místní lokálkou zpět do Olomouce, kde jsme naši výpravu zakončili na hlavním nádraží.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist