sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Vánočně čertovská víkendovka

Napsal Dendy Brož, Duha Jasmín dne 12.prosince 2018

Co se stane, když se omylem do pekla dostane čistá duše bez hříchu? § 8 odst.1 Pekelného zákona říká: „Co peklo jednou schvátí, to už více nenavrátí.“ Ledaže …… ledaže by si dotyčná osoba čertův omyl sama v pekle odpracovala … a nebo vyhrála nad všemi čerty v pekelném casinu.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

A to se taky stalo našim jasmíňákům. V pátek se ještě zvesela přihnali do klubovny na poslední víkendovou akci  v tomto roce, aby zde předčasněoslavili vánoce v Jasmínu, a v sobotu ráno se již  všichni ocitli v pekle před samým Luciferem.

Naštěstí disciplíny pekelného casina u 4 čertů nebyly až tak náročné a do oběda se všichni z pekla vysvobodili. Nejoblíbenější disciplínou bylo pojídání perníku na časspolu s pekelným karbanem Oko bere. Naopak nejméně oblíbeným bylo bludiště  s twisterem a odebírání dřívek, kde se někteří museli uchýlit i k drobným podvůdkům, aby nad čertem zvítězili.

  Odpoledne, již vysvobozeni z pekelného chřtánu, jsme absolvovali 2hodinovou cestu kolem světa za vánočními tradicemi a zvyky různých zemí. Tak např. podle ukrajinských zvyků jsme hledali pavoučky pro štěstí, na Filipínách ujídali sladkou lepivou rýži, na Litvě závodili ve vláčení klád a po sesbírání pohlednic v Austrálii, jsme ještě dobili nejvyšší vrchol Milíčovského parku s výškou 906 m n.m. do naší celoroční vrcholové hry o zdolání Mt.Everestu.

Poslední zastávkou našeho světového putování bylo již v klubovně Španělsko s vánoční loterií o různé ceny.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist