sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Rysi se vypravili za duhovou skrýší do Liberce

Napsala Jitka Vokurková, Duha Rysi dne 13.května 2019

Ve dnech 3.-5.5.2019 jsme se vydali po pěti letech do Liberce. Při naší poslední návštěvě jsme tu založili duhovou skrýš poblíž Ještědu a tak mimo jiné bylo naším cílem skrýš znovu najít a zkontrolovat. Skrýš jsme po krátké době našli, ale naším velkým zklamáním bylo, že za celých pět let ji nikdo z duháků nenašel a nezapsal se do logbooku.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Horší počasí jsme si na tak náročný výstup snad ani v květnu vybrat nemohli. Silně foukalo, padal sníh s vodou a vůbec bylo hrozně nevlídně. Klasická lanovka na Ještěd byla v opravě a tak jsme se na Skalku vydali sedačkovou lanovkou a zbytek jsme museli vyšlapat pěšky. Nějakou dobu jsme se pokoušeli najít i druhou duhovou skrýš, ale prostor kam ukazovala GPS byl silně vykácen, nezůstal kámen na kameni a my jsme v hledání nebyli úspěšní. Cestu dolů jsme statečně v nehostinném počasí šlapali pěšky se zastávkou na turistické chatě, kde jsme se ohřáli a zbaštili kotlík gulášovky. Dolů jsme i přesto, že jsme měli pláštěnky, dorazili zcela promočení. Po obědě byla v plánu návštěva IQLandia, kde jsme trochu proschnuli a zároveň si až do zavíračky hojně užili programu. Mimo duhovou skrýš jsme objevili i další tři poklady v rámci programu Geocaching. Po přesunu na pronajatou chatu, za kterou děkujeme Zoo Liberec jsme se pustili do opékání špekáčků v krbu. Zcela unaveni jsme již před desátou usnuli, že nás v neděli nemohli vedoucí ani probudit. Vzorně jsme chatu uklidili a hurá do zoo. Většina se těšila na bílé tygry a další zvířata. Měli jsme možnost dozvědět se od ošetřovatele vše o indických slonicích, které tu chovají a kdo chtěl, mohl slonici odměnit sloní pochoutkou. Na závěr prohlídky jsme si dali boloňské špagety a pak už jsme pospíchali na vlak. Čekala nás téměř 5 hodin trvající cesta s jedním přestupem v Pardubicích. Výprava se povedla a už pomalu začínáme plánovat, kam vyrazíme příště.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist