sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Regionální kolo uzlařské regaty v Olomouci

Napsala Jitka \ dne 17.ledna 2020

Olomouc 11. 1. 2020 Již po mnoho let organizujeme v Oomouci regionální kolo uzlařské rgaty. Letos se v Olomouci sešel rekordní počet soutěžících uzlařů. Nejmladšímu účastníkovi bylo 6 roků a nelehkého úkolu zavázat 6 uzlů se malá Hanka zhostila ve velmi dobrém čase 1:09,930. Soutěž je organizována v šesti kategoriích (nejmenší jsou potápky a nejzkušenější jsou veteráni).

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Foto: Tomáš "Stoupa" Pospíšil

Váže se šest základních uzlů na 4 uzlovačkách: začíná se lodním uzlem na kůlu, následují tři spojovací uzly (ambulantní, škotový a rybářský), na jednom z prvních tří uzlovaček je potřeba uvázat zkracovačku a končí se dračí smyčkou.Na soutěž dorazilo letos šest oddílů, z toho 3 duhové (Rysi, Tuláci, Křišťál), 2 oddíly TOMíků (Kamarádi ze Šumperka a M.A.L. z Ostravy) a jeden skautský oddíl (Šavani ze Šumperka). Celkový počet soutěžících byl 80 a celkový počet lidiček v jedné menší tělocvičně cca110. I přesto, že to tam vypadalo jako v mraveništi vše probíhal v přátelské atmosféře a nakonec zvítězili Ti co měli nejhbitější prsty a udrželi nervy na uzdě. Konkurence byla obrovská a ani duháci se v ní neztratili. V kategorii „ Potápky“ získali Tuláci 3.místo, v kategorii „Lodníci“ získali Tuláci 1.místo a Rysi 3.místo a v kategorii „Kadeti“ získali Rysi 2. a 3. Místo. Nejlepší čas měl Mičkinikwa z Šavanů 00:16,060. Nezbývá než trénovat na další ročník. Nejlepší účastníci mohou ještě prověřit svou zručnost v celostátním kole v Ostravě dne 25.1.2020.

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist