sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Léto bohaté na zážitky a dovednosti

Napsala Duha Bartoňka dne 21.září 2020

Září máme v plném proudu, děti ve školách, zájmové kroužky, které budeme otevírat v říjnu, jsou téměř naplněné a my se můžeme začít ohlížet za prázdninami, které byly letos trochu s otazníkem. Ale i přes menší obavy se nám prázdniny podařilo si bez problémů užít, tábory byly skvělé a nádherně se vydařily.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

S ohledem na Covid jsme bohužel nemohli jet na tradiční tábor k moři, ale vyslyšeli jsme přání rodičů a zorganizovali jsme Vodák pro rodiny s dětmi. Místo do Itálie jsme dojeli k Vltavě. A byla to ta nejúžasnější náhrada za moře, jaká mohla být. Jezy, kanoe, kajaky, rafty, splavy, lezení, vodní hrátky, bezva parta, kterou vytvořily pohodové rodiny s dětmi. Po Vodáku jsme rozjeli tábor Dulš pro mládež a začínající instruktory. Účastníci kromě množství her prošli základními přednáškami a workshopy, které se jim v pozici vedoucího a instruktora mohou hodit. Nechyběla voda, lezení, netradiční hry i námi nově připravené aktivity. Budeme se opakovat, ale bezva parta dala základ bezva táboru. Hned po Dulš nám začal nový tábor a to tábor Lezecký, zaměřený na lezecké a lanové dovednosti. Lezli jsme ve skalách, na stromy, na bedýnky, učili se různé techniky lezení, jištění, ale zažili jsme i plno netradičních aktivit jako přeskakování ze skály na skálu, létání na laně, přemostění a mnohé jiné. V srpnu jsme se těšili na Šlápotu – tábor s tradicí. Letos měla Šlápota již 26. ročník! Celotáborová hra nás vzala do světa Pána prstenů, užili jsme si množství bojovek, střelbu z luku i ze vzduchovky, dobrodružný výlet, pouť, diskotéku a další zážitkové, netradiční či zábavné programy. No a poslední tábor našich prázdnin – střelecký tábor PIF-PAF. Na PIF-PAF za námi přijeli neohrožení kluci a holky, kteří strávili týden bitvami a pilováním střelecké techniky. Letos jsme zařadili i larpové a laserové souboje, prostě nechyběla akce za akcí.

Jako oddíl jsme o prázdninách zorganizovali Vodák pro rodiny s dětmi a 4 tábory, kterých se zúčastnilo přes 170 účastníků. Moc děkujeme Vám, dětem, že s námi jezdíte, i díky Vám se cítíme stále mladíJ Děkujeme rodičům, že nám věří a děti nám na tábory a akce posílají. A ten největší dík patří vedoucím, kteří s námi na tábory jezdí a svůj volný čas táborům věnují. Je to někdy náročné, ale stojí to za to!   Rádi vidíme veselé tváře a smích u dětí i vedoucích. J

Fotky z táborů postupně nahráváme na oddílové rajče, tak když budete mít chuť, mrkněte se. A nezapomeňte se k nám přidat na kroužky, na podzimní, zimní nebo jarní akce, lyžáky a vodáky nebo opět v létě na tábory.

Gerd Weinlich (předseda oddílu)

 

Duha Bartoňka, dužina zaměřená na lezení, lyžování, hry, netradiční aktivity a vzdělávací programy


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist