sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Chystá se Duhový most v Rajnochovicích

Napsal Jaroslav "Mussur" Biolek, Duha Klub Dlažka dne 13.září 2022

Po letech covidu jsme se v Duze setkali jen na vloni na Velké Duze. Pár odvážlivců přijelo dokonce o den dříve. A tak jsme zkusili letos udělat Duhový most. Akci pro členy Duhy. V plánu je 23.-25.9.2022. A věříme, že proběhne. Odezvu máme. Ale přesto máme ještě pár míst volných. Co je to Duhový most? Co je to Duha? Co jsou tyto dva pojmy pro vás – odpovězte si sami. Pro mne je to historie, zážitky, přátelská setkání a hlavně vytváření něčeho dobrého pro druhé.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Akce z mé strany – to je většinou školení hlavasů, ale mám za sebou i řadu pořadatelství akcí pro Duhu významných – několik Duhových mostů a též i Duhových bran. Dle účastníků těchto akcí úspěšných. Mohly být samozřejmě lepší, ale to nejdůležitější zde vždy bylo. A to setkání a předání zkušeností k tomu navíc pár zážitků.

Letošní Duhový most je v Rajnochovicích. Daleko od Plzně i od jiných měst z Čech. Na druhé straně jen minulý víkend přijely na náš víkend na stejné místo tři auta z Prahy, řada aut z Brna i Ostravy. A pokud jste někdy jeli do Chorvatska, pak vězte k nám je to blíže.

Program bude dost dobrý – přes den velká soutěž Duhový most, turnaj v ringu i v dalších sportech, atraktivní ringo cesta, poznávačky a řada stolních her. Je možné si dát i malý výlet na rozhlednu Maruška či jen tak vyrazit do lesa na sbírání hub. Večerní program? Hry, soutěže a sobotní Duhový taneční večer.

Jídlo vaří nejlepší naše kuchařky. Doprava – nejlepšími vlaky ve stření Evropě a busem z Přerova do Rajnošek. Ubytko v chatkách s přímotopy. A to nemluvím o ceně – pro členy Duhy je za dvě stě kaček – což je paráda!

Co říci více? Zatím se ozvalo pět dužin. Není to málo, ale věříme ve dvojciferné číslo.

Mussur + Petra

Fotky a vzpomínky z Duhového mostu 2013


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist