sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

TAMJDEM 26.- 28.9., Dřevorubci v Osinalicích

Napsala Jana ©oupalová dne 25.září 2008

Chcete nahlédnout DoNitra? Vyrazíme do opuštěného kraje pískovcových skal kolem středočeských Osinalic, kde pomůžeme centru všestranného rozvoje člověka s přípravou na zimu. Bude toho na práci víc než dost, ale... neláká vás vyzkoušet si třeba indiánskou saunu? 

Více www.trochujinak.cz




12.-14. září 2008: TAMJDEM na Babím létě v BohnicíchJiž od roku 1990 pořádá každoročně sdružení Unijazz hudebně-divadelní festival v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích s názvem Babí léto. Hudebně-divadelním festivalem je myšleno, že zde neuvidíte a neuslyšíte pouze živou hudební produkci, ale můžete shlédnout i různá divadelní představení. Součástí Babího léta byl totiž i 5. ročník festivalu bezdomoveckých divadel HIC SUNT LEONES 2008.Po pátečním srazu všech 14 účastníků  (z toho pěti zahraničních dobrovolníků) TAMJDEMU, jsme se odjeli ubytovat a již cestou jsme se vzájemně seznamovali. Docela nám to šlo a tak se páteční večer rozvinul v báječný večírek, strávený za zvuku kytar a zakončený výbornou večeří od „mistra francouzské kuchyně“ Fabiana.Sobotní den, jsme trávili, od brzkých ranních hodin, na festivalu. Pomáhali jsme při stavbě dvou pódií, při nošení aparatury, při přípravě a rozmístění orientačních tabulí, se stavbou stanů apod. Od 1200 se otevřely brány festivalu a my jsme v tu chvíli, rozděleni do skupinek, pomáhali např. s prodejem vstupenek, s výdejem občerstvení pro účinkující, se stěhováním rekvizit a s mnoha dalšími věcmi, tak, jak bylo zrovna zapotřebí. Byla to vskutku zajímavá zkušenost vidět festival z pohledu organizátora. Po úspěšném ukončení festivalu jsme opět začali asistovat při skládání a balení věcí, takže do spacáků jsme zalézali značně unaveni ale za to s pocitem dobře vykonané práce.Nedělní ráno již nebylo tak striktní na vstávání a vůbec celý zbytek nedělního dne se nesl spíše v duchu odpočinku. Před obědem jsme se zúčastnili ještě jednoho mini workshopu, na kterém jsme pomocí krátkého divadelního vystoupení ztvárnili naše pocity a dojmy z proběhlého víkendu. Potom jsme ještě společně poobědvali, poklidili místa po nás zaneřáděná a pomalu se rozjížděli do svých domovů.  Petr Hejný, účastník Tamjdemu Babí léto v Bohnicích


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist