sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Přežili výcvik ve vlčích horách

Napsal Hynek Peèinka dne 2.listopadu 2008

Simulovaný výcvik vojenských speciálních jednotek pořádaný Duhou Velkou Medvědicí se pod názvem Commandos konal již pošesté. Letos jsme zvolili za svoji základnu chalupu Kusalíno ve Vsetínských vrších, kde se prohání vítr, bučí krávy, bečí ovce a mečí kozy. Termín zůstal tradiční - podzimní prázdniny.




Honzovskou pec, na které se vařilo a kterou se vytápěla celá chalupa, okupoval po celou akci Matýsek. Tři čety vojáků – účastníků zatím plnily nejrůznější bojové úkoly na zemi, na vodě, ve vzduchu i pod zemí. Účastníci od 10 do 16 let tak měli možnost blíže se mezi sebou poznat, při plnění náročných úkolů si sáhnout na dno a v praxi pochopit výhody týmové práce. Po nocích nás překvapovali agresivní srnky a toulaví psi. Tedy, pokud jsme zrovna neměli vytouženou chvilku na spaní. Výcvik totiž probíhal téměř nepřetržitě pod heslem "Čekej nečekané, nehledej logiku, co nevíš, nepotřebuješ vědět."

Prostě neznali dne ani hodiny, hladu ani strachu. O hlad se postarala Máča, o zbytek Akéla, Šnek a již zmíněný Mates. Letos nás jelo 14, což bylo do chaloupky tak akorát. V zinkové rakvi se letos z výcviku nevrátil nikdo, takže příští podzimky opět s plnou polní a řevem "Nazdar!" nazdar.

 

Fotky z akce jsou zde


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist