sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Zlatý poklad pevnosti Boyard dobyt!

Napsal Duha Velká Medvìdice dne 29.září 2009

Právě se díváte do očí vítězné skupiny třetího ročníku Klíčů od pevnosti Boyard. Fabien (FR), Izza (PL), Dan a Míša (CZ) – to je tým „ModVědi,“ což je zkratka z modří medvědi. Právě oni byli - se svou průvodkyní Mirkou - nejlepší a porazili další tři čtveřice, které se stejně jako oni vydaly na trasu, co prověřila jejich rychlost, hbitost, představivost, sílu, odvahu a rychlost. Jen takovýmto lidem přece náležejí poklady – aspoň to tak kdysi bývalo.




Klíče od pevnosti Boyard byla, jak si jistě vzpomenete, televizní soutěž, ve které týmy odvážných žen a mužů překonávaly nástrahy v prostředí starobylé pevnosti, aby získaly klíče a posléze i indicie, jež je dovedly k heslu, po jehož zadání se otevře pokladnice. Na motivy této soutěže už jsme zorganizovali dva ročníky a letošní třetí byl speciální. Účastnili se ho totiž kromě tradičních Čechů také duhoví zahraniční dobrovolníci, kteří se brzo po skončení akce rozjedou domů do šesti zemí: Francie, Polska, Rumunska, Portugalska, Británie a Německa. Využili jsme prodloužený víkend kolem sv. Václava a spolu se závodem jsme spojili další aktivity, které nám daly čtyřdenní akci v přírodě.

Během pátečního večera se podařilo přivézt účastníky z celkem pěti směrů do městečka Žulová v českém Slezsku u polských hranic. Večer patřil hrám, při kterých se účastníci promíchali, a bylo jedno, že je někdo cizinec, někdo našinec, někdo mladý, jiný starší a někdo třeba pes. Promíchání bylo potřeba – přijelo nás totiž přes 25, a znali jsme se z různých situací a akcí, takže člověk viděl většinu účastníků opravdu poprvé. V sobotu a další dny už nám přišlo samozřejmé, že se bavíme všichni spolu. Pomáhala taky atmosféra, protože konec léta je v Rychlebských horách prostě úchvatný, v chalupě Pavučince neteče teplá voda, není tu sprcha (umývání v horském potoce) a topí se v kachlových kamnech – a už to byl pro někoho zážitek!

Horskou přírodu měli možnost zblízka poznat nejen ti, kteří šli v sobotu na výlet na lomy, skály a rybníky do okolí Žulové, ale i ti, co při nedělním závodu spadli poslepu do potoka, a všichni, co šli na procházku na Vodopády Stříbrného potoka. Nedělní závod o poklad Boyardu vydá na samostatný článek. Jisté však je, že se akce opravdu povedla. Doufám, že nám vydrží kluci a holky, které známe od tábora a pro něž to byla první víkendovka, a taky, že naši „cizinečtí“ přátelé budou dlouho vzpomínat!


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist