sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Zimní olympiáda v Arabele

Napsala Jana ©oupalová dne 2.března 2010

Duha Arabela spolu s partnerskou organizací Naturftreunde Elfurt pořádala v Liberci v době od 30. - 7. 2. 2010 Zimní olympijské hry pro děti. Tento druh setkání jsme již plánovali na podzim loňského roku, jako společnou aktivitu roku 2010.  Závodníci byli více motivováni se zúčastnit tohoto setkání, jelikož v Liberci právě v tu stejnou dobu probíhala Zimní Olympiáda dětí a mládeže, ve které si měřili síly nejlepší sportovci z celé republiky. Využili jsme této události k tomu, že jsme se zúčastnili úvodního a závěrečného ceremoniálu a některých sportovních disciplín.  Naše olympiáda probíhala formou soutěží, her a utkání.




Probíhaly tyto disciplíny – štafetový běh na sjezdových lyžích, sjezd a slalom na sjezdovkách v areálu Ještěd a skoky na lyžích. Nechyběl však ani lední hokej, krasobruslení a rychlobruslení. Všechny disciplíny byly koncipovány tak, aby nechyběla legrace a závodníci měli možnost ukázat co nejvíce ze své kreativity. Například disciplína krasobruslení probíhala ve společenské místnosti a závodníci museli představit svou sestavu s hudebním doprovodem. Hodnotily se prvky jako je samotné sportovní provedení, kreativita sestavy, výběr hudebního doprovodu a estetika každého závodníka.

Vancouveru a tak jsme jeden večer věnovali seznámení se sportovci z několika zemí, jako je Německo, Česká republika, USA, Kanada, Slovensko a mnoho dalších. Musím podotknout, že tento večer byl pro všechny velmi přínosný, jelikož jsme zábavnou formou poznali mnoho jmen známých i méně známých sportovců, což jistě většina z nás využije při sledování samotných Olympijských her ve Vancouveru.

Závěrem bych ráda podotkla, že s partnerskou organizaci z Elfurtu pracujeme již několik let, tudíž se vedoucí navzájem znají již natolik, že dokážou připravit program, který baví a zajímá opravdu všechny děti.

Helena Strofová, Duha Arabela


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist