sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

OLDA 2005 je za námi

Napsal Hynek Peèinka dne 26.května 2005

O víkendu 20. - 22. května 2005 se na skautské výcvikové základně v Domašově nad Bystřicí uskutečnila OLDA 2005 aneb Olomoucká duhová akademie aneb školení pro praktikanty (instruktory) a začínající vedoucí dětských kolektivů. Pořadatelem bylo Školicí centrum Duhy Krnov a Krajské centrum Duhy pro Olomoucký kraj.

Přes 40 účastníků prošlo džunglí zdravovědy v podání Řízka a spol., peklem bezpečnosti práce od "zlého muže" Lenočky. Maximum z právního minima se dozvěděli od Akély a přípravu akcí a hospodaření osvětlil Stoupa. Od dvou Martinů, Matuszka a Veleby, odcházeli bohatší o znalosti metodiky a pedagogiky a psychologie.

O stravu se postarali Steve a Mam a o pohodu všichni zde uvedení a všichni účastníci ať už z Duhy nebo odjinud.

V neděli bylo dvoudenní náročné úsilí završeno písemnou zkouškou, po níž úspěšní absolventi obdrželi osvědčení, které jim na pět let zaručuje kofolu zdarma, kdekoliv si řeknou. Nevěříte? Nevěřte, kecám.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist