sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tamjdem na jaře - pestrá nabídka dobrovolnických víkendů

Napsala Jana ©oupalová dne 24.března 2010

Tamjdem – pojďte zažít víkend trochu jinak! Dvakrát do měsíce nabízíme příležitost pro 15 mladých lidí vyjet do různých koutů České republiky vstříc dobrovolnickým zážitkům. Uvidět svět vlastníma očima a uchopit ho vlastníma rukama!  Více informací o plánovaných akcích se dozvíte zde.

 

 




9. – 11. dubna –  S Tamjdemem je lehké stát se buddhistou

Pojeďte s námi strávit víkend trochu jinak do meditačního a vzdělávacího centra Buddhistické kulturní společnosti (BKS). Již po čtvrté se vydáme do osady jménem Vyhlídky u Českých Budějovic a podíváme se zblízka do místní komunity. V plánu je práce na malém jezeře a jeho úprava, práce venku na zahradě a jako obvykle naše oblíbené vlajky. Můžete se těšit na přednášku o buddhismu, skvělou kuchyni a meditaci – fantazii se meze nekladou...

23. – 25. dubna–Zahrádkářem v Camphillu

V jedné z usedlostí v Českých Kopistech založilo občanské sdružení první a dosud jediný Camphill v České republice a rozšířilo tak celosvětovou síť komunitních domů. Cílem sdružení je vytvořit léčebně pedagogický domov pro lidi s mentálním postižením a zapojit je v rámci terapie do práce v biologickém zemědělství.

Jedeme do Camphillu pomoci při pořádání kurzu přírodního zahradničení, připravit záhony pro klienty a dozvědět se zajímavé informace z oblasti biodynamického zemědělství. Nedaleký Terezínský památník se nabízí jako perfektní místo k nedělnímu výletu.

7. – 9. května – Po druhé v roce 2010 do ašrámu ve Žďárci u Skútče

V centru Jógy v denním životě–Šrí Dévpuridží Ášram, ve Žďárci u Skutče, se pravidelně pořádají přednášky o józe, kurzy vaření, meditační malování, setkávání s karmajógou… Tamjdem už tam letos jednou byl a udělal kus práce. I teď plánujeme pomoci se dřívím, stavbou nové poustevny a s vyklízením budovy centra. Pojeďte s námi pomoci jogínům, kteří tam žijí, pochutnat si na vegetariánském jídle a zacvičit si jógu – prostě si na víkend zkusit jiný životní styl.

 

21. – 23. května–Valíme do naší oblíbené Vallily

V květnu navštívíme jeden z mála existujících domů na půl cesty – Villu Vallilu, v Červeném Újezdu na jihu Čech. Dům nabízí chráněné bydlení a oporu ve společném soužití mladým lidem, kteří vyrůstali bez rodiny v některém ze státních zařízení.

Naším úkolem zde bude práce na pozemku Vallily, zahrada, plení a práce na nově postavených bytech – konečné úpravy. Můžete se těšit na perfektní domácí kuchyni, na domácí zvířata a na workshop malování na trička, boty…

 

S Tamjdemem máte šanci potkat EVS dobrovolníky, kteří přijeli na rok pracovat do Čech, lépe poznat české nevládní organizace a pomoci jim v jejich práci, dozvědět se více odborných informací z daného oboru a vyzkoušet si různé profese.

Už jsme si zažili leccos jako – natěrači, trhači lístků, stavitelé divadelních stanů, speleologové, dojiči koz a mnoho dalších.

Tamjdem je projekt akreditovaný a podpořený Ministerstvem vnitra ČR.

 

Kontakt:

Markéta Votavová

tamjdem(at)duha.cz

234 621 374


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist