sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Víkendovka krnovské Duhy Paprsek

Napsala Jana ©oupalová dne 6.května 2010

Duha Paprsek: Slunečné a teplé počasí provázelo další víkendovku Paprsku (23. - 25.4. 2010), tentokrát na Vidnavsku, kde nám svou chalupu "Na Výsluní" půjčili olomoučtí Pionýři.

Sobotní dopoledne jsme strávili přímo na náměstí ve Vidnavě, kde se děti vypravili do obchůdků nakoupit dobrůtky a drobné dárky. Starobylé městečko leží v nadmořské výšce pouhých 239 m n.m. a má přibližně 1400 obyvatel, malebné a starobylé náměstí na nás dýchlo léty dávno minulými. Po návratu na základnu následoval blok her venku na zahradě.




Odpoledne jsme vyrazili na pěknou vycházku, jejímž cílem byly Venušiny misky na Smolném vrchu, který má 404 m n.m. Jedná se o skalní město se skalními mísami, sedadly, výklenky a voštinami. Prohlubně byly dříve vykládány jako pohanské obětní misky nebo spojovány s pobytem nadpřirozených bytostí, Venušiných lidiček–odtud název. Místo nabídlo mimo jiné nádherný výhled do krajiny. Celkově jsme ušli zhruba 16 kilometrů.

Večer proběhlo školení nových rádců, jehož obsahem byly základy pedagogiky, psychologie, metodiky činnosti s dětmi, právní a hospodářské minimum a v neposlední řadě bezpečnost práce. Následné testy zvládli všichni budoucí rádci, což nám udělalo radost a věříme, že na táboře budou platnými pomocníky.

Víkendovka byla uspořádána v rámci projektu "Spektrum 2010" s finanční podporou města Krnova, o pitný režim se účastníkům postarala krnovská Kofola. Za organizátory Ing. Michal Brunclík a Karolína Kolbeová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist