sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Letní Tamjdemy

Napsala Jana ©oupalová dne 26.května 2010

Dvakrát do měsíce nabízíme příležitost pro patnáct mladých lidí vyjet do různých koutů České republiky vstříc dobrovolnickým zážitkům.

Uvidět svět vlastníma očima a uchopit ho vlastníma rukama!

Tamjdemem máte šanci potkat s dalšími dobrovolníky, kteří přijeli na rok pracovat do Čech, lépe poznat české nevládní organizace a pomoci jim v jejich práci, dozvědět se více odborných informací z daného oboru a vyzkoušet si různé profese. Více informací o plánovaných akcích se dozvíte zde.


 




 

4. – 6. červen–Víkend v Centru 8D

Centrum 8D = mezinárodní bezbariérové sportovní, tvůrčí a vzdělávací centrum. Nachází se v Brně na Kraví hoře a mimo jiné zdobí celé město svými originálními lavičkami a dětskými hřišti.

V červnu se Tamjdem chystá zajet na Kraví horu a zapojit se do práce centra – uklidit zahradu, zkontrolovat vybavení na tenis a zkusit si práci se dřevem nebo keramickou hlínou v rámci zajímavých workshopů, které pro nás připraví pracovnice centra Alessandra.

Vydejte se s námi do Centra 8D – čeká vás zajímavý program, zajímaví dobrovolníci, tennis nebo prolézačky na Kraví hoře.

 

18. – 20. červen – Stavíme postele v Duze Tangram

Duha Tangram je jedna z dužin občanského sdružení Duha. Zaměřuje se na organizování rozličných projektů pro mladé lidi v jejich volném čase - mezinárodní výměny mládeže (Youth Exchange), prezentace Duhy na Bambiriádě, integrace mladých lidí se zdravotním i sociálním handicapem.

Jako tamjdemoví dobrovolníci pomůžeme Tangramu sestavit postele a připravit chatu organizace pro prázdninový projekt výměny mládeže. Jedeme do Sklenařic – užít si Krkonoše, večerní posezení u ohně a možná si i zaplaveme…

 

Kdo by nechtěl začít prázdniny s Tamjdemem:)?

2. – 4. červenec – Letní Tamjdem na Sibiři

Statek Vlčkovice, o.p.s. se nachází u Benešova a v současnosti buduje prostory pro poskytování sociální služby, chráněného bydlení a odlehčovací služby pro mladé lidi s mentálním postižením a sociálním znevýhodněním. Statek se může pyšnit krásným okolím, zámkem a starobylým ovčínem a dlouholetou tradicí pořádání Vlčkovického festivalu.

Právě v ovčíně budeme pracovat nejvíce – připravíme ho na zástupy festivalových návštěvníků, pomůžeme organizaci s čištěním přilehlých lesů a děláním dřeva. Odměnou nám bude perfektní domácí kuchyně a nějaký ten likér!

Kontakt:

Markéta Votavová, koordinátorka projektu Tamjdem

tamjdem(at)duha.cz

www.trochujinak.cz

 

Projekt je akreditován a podpořen Ministerstvem vnitra ČR.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist