sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Od dužiny Tuláků těsně po táboře: píše Myšák Ferda

Napsala Jana ©oupalová dne 26.srpna 2010

...Slyšíte? Už zamykají. Uf. Letos to teda fakt trvalo. Nějak tu vegetili přesčas, mám ten pocit. Ty svoje mrňata už dávno odvezli a oni, staří, se tu furt plantají, všecko čistí jak pominutí, přenášejí, odnášejí, zaskládávají nám naše únikové cestičky krámama, které nejsou k jídlu...fakt už to trvá nějak dlouho a taky je jich jaksi víc než loni.

 




Ještěže jsme ty naše myší bacilky dostali aspoň do dvou stanů a zdárně dva z těch lidí vyřadili. No, možná jsme mohli produktivitu práce zvýšit a vyřadit jich víc ( i když prý tady nejsou všichni). Slyšel jsem, že někteří se na sušení a balení vykašlali, mají prý víc těch aktivit– nebo jak se to říká u lidí. A pak prý jim ta zkouška kamarádství na konci vyšla, hehe. Ale i tak jich tu je dost. A pěkně se nám za ty bacily pomstili, ani jediný pytlík s odpadkama tu nezapomněli...A toho hekání, jak bolí ruce a záda, už mi to fakt lezlo na myší nervy. Ale je konec. Naložili a odfrčeli. Oni smutní a my, jupikíííí, jsme teď tady zase páni my.

Alfons, ty maž pro svoji rodinku a bydlíte zase tam jak loni, za matracema, Apolena je už starší, tak ta může zpátky do matrace, zapomněli ji vyhodit, já se nastěhuju s děckama za barely a zbytek osazenstva může zabydlet kuchyň. Ale upozorňuji Vás, že letos to tady po sobě fest vypiglovali, ani stopa po našich cestičkách, smrdí to tu jarem a savem a taky nebudeme mít co baštit, všecko odvezli, škrobi. Tak aspoň že tu nechali ten kyblík s novinama, můžeme si postavit nová hnízdečka. To bude zas dřina než si to tu všecko upravíme podle svého gusta–loužičky, bobky, smrádeček. Jo, a venku to není o moc lepší. Všecko vyčistili, žádný kokino, šlupečka, ohryzeček, ba ani papírek od bonbónů a že toho po zbourání stanů všude bylo. Letos se fakt asi zbláznili, my je tady trpíme, jdeme jim z cesty a oni na nás takhle. No, ale teď je Bouda zas naše. Tak fofr, stěhujem se můj "myší národe" a bude mejdan. Minimálně měsíc máme od nich pokoj, dřív jak v září tady nebudou, a třeba už nepřijedou vůbec.... Myšákovy úvahy zapsalaOlga Oliška Palová

Duha Tuláci Olomouc


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist