sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Bavorská řeka prověřila české teenagery

Napsal Hynek Peèinka dne 30.srpna 2010

OLOMOUC, NORIMBERK – Druhá společná akce sdružení pro volný čas dětí a mládeže Duha Velká Medvědice z Olomouce a německých Fahrten-Ferne-Abenteuer proběhla o posledním srpnovém týdnu. Poté, co spolu na začátku srpna netradičním způsobem objevovali Prahu, zamířila skupina 30 českých a německých teenagerů a jejich vedoucích na bavorskou řeku Altmühl. Akce s názvem „All Aboard!“ (Všichni na palubu!) je přilákala právě proto, že strávit závěr prázdnin na vodáckém táboře není zrovna obvyklé.


Vyzkou¹eli jsme, jak se bude spolupracovat smí¹eným èesko-nìmeckým posádkám. Fungovaly dobøe.

„I v nepříznivém deštivém počasí jsme dokázali během pěti dnů na vodě urazit více než 60 kilometrů. Velmi dobrým nápadem se ukázalo v polovině tábora udělat pauzu a ve volném dni navštívit historické město Eichstätt a slepencový lom se zkamenělinami, které si mohl každý při troše štěstí vykutat z kamene a odnést jako suvenýr.“ uvedl vedoucí české skupiny Hynek Pečinka. A jak hodnotí akci samotní účastníci? „Dokázala jsem se strašně dlouho smát, trochu dorozumět a najít další německé kamarády, vydržet dva dny bez mobilu,“ uvedla 17letá Veronika Mládková ze Sudoměřic u Bechyně.

Účastníci z Česka i Německa měli dost příležitostí se během akce více poznat. Byli rozdělení do smíšených kuchyňských týmů, kdy připravovali snídani a večeři pro všechny, smíšené byly i posádky lodí a rozdělení do stanů na spaní, které bylo třeba každé odpoledne znovu postavit, protože po řece dopluli o kousek dál. Pro všechny účastníky i vedoucí to byla ve všech směrech akce, kterou ještě nezažili a na níž budou jistě vzpomínat. Duha Velká Medvědice se mezinárodním aktivitám pro děti a mládež věnuje už třetím rokem a po příjemných zkušenostech v nich určitě bude pokračovat.

Fotky z akce jsou zde

 

Kdo je Duha Velká Medvědice? Originální spolek fajn lidí, který připravuje duhově barevné programy pro aktivní volný čas dětí a mládeže - jednodenní či víkendové akce v přírodě, doma i ve světě zaměřené na turistiku, sporty a hry, amatérskou kulturu a mezinárodní výměny mládeže. Více najdete na www.medvedice.net.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist