sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

DESKOHRANÍ - 10. ročník festivalu deskových her

Napsala Jana ©oupalová dne 10.září 2010

Jubilejní desátý ročník festivalu her Deskohraní proběhne ve dnech 9.-17. října 2010 v prostorách Michnova paláce v Praze (Újezd 40). Festival připravují dobrovolníci z Klubu deskových her Paluba (klub provozuje základní článek duhy, dužina Děsír) spolu s Klubem deskových her STOH. Kromě těchto hlavních organizátorů se na organizaci festivalu podílí řada dalších deskoherních organizací: Česká asociace Go, Česká asociace Scrabble, Česká federace Dámy, Česká federace Othello, Česká federace Piškvorek a Renju. Spoluorganizátorem je Česká obec Sokolská, hlavními sponzory firma Albi a Mindok. Deskohraní se může uskutečnit také díky podpoře MŠMT.




Představíme 321 deskových her od historických až po novinky posledního roku. Během 9 dní bude denně od 9 do 22 hodin k dispozici 600 hracích míst v jednotlivých historických salonech Michnova paláce a demonstrátoři, kteří návštěvníkům poradí s výběrem hry a zasvětí je do pravidel. V průběhu festivalu se uskuteční na 80 turnajů nejrůznějších úrovní, od začátečnických až po několik mistrovství republiky s postupem na mistrovství světa.

 

Podrobná nabídka festivalu her je velmi široká. Proto jsme pro zájemce připravili rozšířený informační paket, kde jsme ji rozdělili přehledně podle cílových skupin, aby byl pro vás snažší výběr vzhledem k cílové skupině vašeho média.

Dále z programu vybíráme:

  • volné hraní deskových her, výstava her a hlavolamů – všechny vystavené hry jsou k dispozici i otevřené a v případě zájmu je přítomen demonstrátor, který vás provede pravidly her
  • prodej her za festivalové ceny – hry, které vás zaujmou, lze na místě koupit za výhodnějších podmínek než v obchodní síti
  • volitelné turnaje – přihlášení hráči mají možnost ovlivnit, v jakých hrách se turnaje uskuteční
  • rychlokurzy vybraných her–pravidla, fígle, hraní, vyučuje zkušený hráč
  • mistrovské turnaje i začátečnické soutěže
  • vyhlášení Hry roku – v průběhu festivalu bude Akademií her vyhlášena Hra roku. Cílem tohoto ocenění je propagovat kvalitní hry, které jsou dostupné pro nejširší veřejnost. (www.hraroku.cz)
  • dětský koutek – samostatný prostor věnujeme dětem již od předškolního věku a budou i dětské turnaje
  • setkání s autory – pokud chcete zjistit, jak se hry tvoří a seznámit se s právě vznikajícími, máte jedinečnou příležitost se setkat přímo s jejich autory.

Vstupné je zdarma ve všední dny; o víkendech 50 Kč + rodinné slevy.

 

Informace:

Duha Děsír

Klub deskových her Paluba

Mgr. Jakub Těšínský

420 777 852 582

www.deskohrani.cz info@deskohrani.cz


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist