sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Podzimní víkendovka v Bolaticích Duhy Paprsek

Napsala Jana ©oupalová dne 28.října 2010

V druhé polovině října (22.-24.10.) připravila Duha Paprsek další víkendovku pro děti, tentokrát do Bolatic, kde se nachází námi oblíbená turistická základna Vesmír.

Víkendovka byla zaměřená na tvořivé práce. Nejprve jsme vyráběli ubrouskovou technikou zvonečky. Jako základ nám posloužil malý květináček, který jsme nabarvili akrylovými barvami, nalepili na něj obrázky vystřihlé z ubrousků, nalakovali ho a s pomocí pedigu připevnili korálky jako "srdce" zvonečku.




Protože k podzimu patří pouštění draků, vrhli jsme se také do jejich výroby. Vznikli tak opravdu krásní klasičtí papíroví dráčci. Odpoledne za slunečného a větrného počasí, které tak bylo ideálním, jsme je šli vyzkoušet na kopec za Bolatice. A i když někteří mnoho nenalétali, užili jsme si u pouštění draků opravdu hodně legrace. Prostor zbyl samozřejmě i na hraní her v klubovně, ať už těch oblíbených, nebo dokonce úplně nových. Domníváme se, že jsme společně strávili zase jeden pěkný paprskový víkend. Za organizátory

Michal a Karolína Brunclíkovi


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist