sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Deskové hry, vánoce a vyhodnocení roku s Duhou Kopretina

Napsala Jana ©oupalová dne 21.prosince 2010

Duha Kopretina: A už je tu poslední akce v tomto roce. Stromeček už předem nazdobila Jíťa, dárečky pod ním připravila Kačka a já jsem pro všechny připravila trička a pro nejlepší z nejlepších žluté kvítky a březové lístky.

V klubovně se postupně scházíme jako šváby na pivo. Vzhledem k tomu, že předávání dárečků a celkové vyhodnocení roku je vyhlášeno až od páté hodiny odpolední, je opravdu na každém, kdy se dostaví, jak dlouho si chce před touto slávou přijít zahrát nebo jen tak poklábosit u cukroví.

 




Mimo hraní deskových a karetních her, jsme si zahráli i náš oblíbený fotbálek, air-hockey a šipky. Někteří se pustili také do polštářového a  míčkového boje.

Po bitvě si někteří potřebovali na chvíli odpočinout, a tak se na chvíli rozvalili do našich krásných barevných polštářků.

Čas ubíhal jako voda a brzy došlo k tomu, že jsme si začali předávat dárečky, které nám přinesl Ježíšek pod stromeček. Nejprve jsme obdarovali ty nejmenší, pak náctileté a nakonec dostali drobnůstku i  instruktoři, vedoucí a dospělí.

Vyhodnotili jsme nejlepšího instruktora, kterým se stala pro tento rok Alenka Nováčková a získala poukázku na nákup zimní lyžařské bundy v hodnotě 2000,- Kč.

Nadešel čas odměnit další lidičky, a tak jsme přistoupili k udělování březových lístků.

Klárka Vožechová, Míra Bulka a Andrejka Paslavská získali zelený březový lístek – 1. stupeň – za ochotu a spolupráci. Za trvalou pomoc mladším a za pomoc při organizaci her a soutěží získala Alenka Nováčková světlomodrý březový lístek – 2. Stupeň. Za pomoc při organizaci akcí a za skvělý přístup k dětem a neustálou pomoc všem ostatním vedoucím získal Martin Draský tmavěmodrý březový lístek – 3. stupeň. Za vynikající práci a vedení v naší organizaci Duha Kopretina Plzeň získala Kačka Dobiášová žlutý březový lístek – 4. stupeň.

Žlutý kvítek, který byl udělen Víťovi Rothovi, Honzovi Stěhulovi a  Kristýnce Vostracké, jsme spolu s udělovacím dekretem a odznáčkem předávali těm, kteří jsou opravdu snaživí a podle našeho mínění se snaží žít podle zásad žlutého kvítku.

Jako posledním překvapením bylo rozdávání našich Kopretinových triček. Každý z účastníků si řekl svou velikost a obdržel nachystané tričko, kde na přední straně je krásný obrázek kostřičky s nápisem: „Hejbni kostrou“ a na zadní straně máme logo našeho sdružení s kopretinou a webovou stránkou.

Myslím si, že se tento den, ale i celý rok vydařil a brzy se na vás těším.

Martina Václavovičová

Duha Kopretina


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist