sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Arnika - Den NATO na letišti v Ostravě

Napsala Jana ©oupalová dne 19.ledna 2011

Duha Arnika: Den NATO, spojený se Dnem vzdušných sil Armády ČR, je velká mezinárodní akce na letišti Leoše Janáčka Ostrava-Mošnov. Koná se vždy třetí sobotu v září (naposledy 18. 9. 2010) a prezentují se na ni prostředky pro zajištění bezpečnosti jednotlivých členů NATO. Hlavní důraz je dán na leteckou techniku, ale široce jsou zde zastoupeny i prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, vč. prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů.




Významnou část tvoří i aktivní ukázky výcviku speciálních jednotek (vojenských, policejních, i záchranářských) a letecké ukázky.

Program byl velice zajímavý, dokonce tak, že jsme opravdu nezvládli vše projít, natož si vše vyzkoušet. Přesto jsme zažili báječný slunný den, opravdu hodně nabitý zajímavými věcmi. Největšího zájmu naší skupiny se jevily stanoviště vojáků a policistů. Tam jsme se zdrželi nejvíc – a pořádně jsme si to i užili.

Akce se opravdu hodně povedla a za rok se těším na další.

David Gajdošík, Duha Arnika Krnov


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist