sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Expedice Mukačevo 2011 - letní akce pro děti z dětských domovů

Napsala Jana ©oupalová dne 24.března 2011

Duha Zámeček: Ukrajina – země statečných dětí. Tak nazval Gracián ve 100. čísle Zámečku článek o svém pobytu v dětském domově v Mukačevu, kde jako dobrovolník prožil téměř tři týdny. Poznal tam mimořádně těžké životní podmínky dětí a zároveň to, že jsou stejné jako kluci a holky u nás.




Ukrajina je zároveň cílem letošní expedice Zámečku, které se mohou zúčastnit členové Dětské redakce Zámečku i další zájemci. Třeba Ty? Nepůjde o žádnou dovolenou v luxusním hotelu, spát budeš ve spacáku v domově, čeká na Tebe „turecký“ záchod, studená voda ve sprchách (pokud nějaká poteče) a stejné jídlo, jako jí děti v místním děcáku.Expedice Mukačevo 2011 je jen pro ty, kteří se toho nebojí. A zároveň je láká poznat cizí zemi, nové lidi a zážitky. A kteří chtějí pomoci dětem, kteří mají podobný osud jako vy, ale navíc mají smůlu, že se narodily o několik stovek kilometrů na východ od České republiky.

Základní údaje o Expedici Mukačevo 2011

Termín: 22. 6. – 3. 7. 2011

Místo: Mukačevo, UkrajinaUbytování: Dětský domov Mukačevo

Stravování: plná penze alá Dětský domov Mukačevo

Program: společný táborový program s dětmi z místního dětského domova

Pro koho: akce je určena pro členy dětské redakce Zámečku a další kluky a holky z dětských domovů , kterým nevadí dočasné nepohodlí a rádi pomůžou svým novým kamarádům.

Vladislav Sobol

Duha Zámeček


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist