sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Jarní víkend v zimě? S Dlažkou je vše možné!

Napsala Jana ©oupalová dne 25.března 2011

Duha Klub Dlažka: Tak a máme to za sebou? Zimní Jarní víkend (18.-20.3.)? Zimní - protože v zimě, chladu a na sněhu! Jarní - protože jarovyvolávající, jaroslibující a plný touhy po jaru! Kosa byla přes víkend velká, ale to nezabránilo řadám lidu navštíviti akce Dlažky. Klubáci, Duháci i Duhyně, přátelé i úplně cizí! Mladí i starší (od 6 let do věku přesahující sedmdesátku!




Páteční Plíhal byl melancholický i veselý, jen trochu mrzelo, že mu vadilo, když se lidé hodně smějí ... Vyprávět vtipy a  pak být naštvaný na lidi, co se smějí–no to je fór. Ale i tak bylo dvě sta diváků ukojeno touhou po hitech, novinkách, básničkách a vtipech. Souběžně se školila bezpečnost na akcích a patnáctka účastníků přednášky se dozvěděla mnohé a určitě jim to na akci přijde k duhu. Poté večer následoval večírek–večírek, kdy v Dlažce bylo cca padesátka Dlažkařů a příznivců–veselých, spokojených a po jaru toužících. A v sobotu pokračovalo ráno školení zdravotníků a posléze odpoledne dvanáctka účastníků školení zdravotníků se potila při testech. My ostatní jsme zkusili kuželky (no, rekordně málo lidu–méně než drah–výbuch!), zumbu (přes desítku tanečnic–perfektní i s novinkou–variantou "hánácké zombó"), ale taky rozjeli přípravu vrcholu víkendu. Vrchol–Jarní ples sliboval více než dost! Sliboval a  nejen, že splnil, ba dokonce nadmíru uspokojil i ty nejnáročnější "plesařů". Synkopa–přerovská legenda. Pánové aktivní penzisti jeli jak fretky. V čele s legendou Jardou Wykrentem, který jak říkal, že byl v mládí bouřlivákem, tak se jim opět na plese stal. Sice v sedě, ale s výkonem hodným mistra! Největší hity (od Rikšáka až po Jdi spát) si užil zaplněný parket! A kapela posléze hrála i bez něj a to až do konečné! K tomu přijela mladičká cimbálovka Malá Kotula (nejmladší měl 12, nejstarší 18 let) a hrála - výborně! Po ní následovala opět mladá kapela - country Freďáci. Mladí ducem, věkem spíše středním, ale instrumentálně na výši! A těch hitů co bylo... No a komu to bylo málo, zašel do podzemí, na diskotéku–zatrsat na nejnovější hity. Anebo jen  tak pokecat s kamarády–a že jich tam bylo! K tomu super občerstvení–kvalitní zákusky, koláčky, jednotlamky a kvalitní moky–prostě jako vždy na Dlažce! Jen na plese mně děkovalo desítka účastníků za vydařenou akci. A požadavek na vytvoření tradice byl nastolen též. A tak pro ty, co byli, a pro ty co chtějí to také zažít mám zprávu - 17.3.2012 bude Jarní ples Dlažky v rámci Jarního víkendu 16.-18.3.2012! Mussur Duha Klub Dlažka PS. A na okraj– vyšel tento víkend i Dlaždič (2+3)–kukněte na něj i vy: http://www.dlazka.cz/dlazdic/Dlazdic20110203.pdf a  též i na přílohy–víkendy, které by vás mohly zaujmout–Doškolení, Školení, víkendovky, letošní Eldorádo, Májová Moravice, koncert Redla, akce mezinárodní letní pro mládež ... http://www.dlazka.cz/dlazdic/Dlazdic20110203-priloha.pdf


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist