sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Katóba z Duhy Tuláci píše o šumperské RVVZ, zve na CVVZ

Napsala Jana ©oupalová dne 12.dubna 2011

8. – 10. dubna 2011 proběhla v Šumperku Regionální vzájemná výměna zkušeností (RVVZ), na kterou jsem vám před pár týdny posílala pozvánku. Za Duhu (z dužin Duha Tuláci Olomouc a Duha Křišťál Lutín) se letos účastnilo 10 lidí, z toho 4 jako lektoři, což je úspěch. Škoda jen, že to jsou pořád ti samí. Věřím tomu, že každý z nás má co učit druhé a zároveň co naučit sám sebe a RVVZ je ideální příležitost.

Program začínal už v pátek. Nabídka byla na takhle „malou“ akci poměrně velká a rozhodně zajímavá.




Nebylo by fair psát, co se mi líbilo nejvíc. Člověk totiž neměl čas jít na všechno, co by ho zajímalo. Jak říkám, bylo toho opravdu hodně – ekologickými aktivitami počínaje, přes dílny, tipy jak na děti a oddíl, psychologii a semináři zabývajícími se technikou konče.

Pokud jsou mé zdroje správné, účastnilo se letos 96 lidí, kteří si mohli vybrat ze 46 programů. T.O. Kamarádi akci pořádali už počtvrté, což bylo znát. Pokud bude mít příští rok Olomoucký kraj RVVZ, určitě už nebude v Šumperku. Mluví se o tom, že by snad mohla být v Zábřehu. A proč už ne na tradičním a osvědčeném místě? Odpověď je jednoduchá. T.O. Kamarádi se rozhodli, že se ujmou pořádání Celostátní vzájemné výměny zkušeností 2012.

Všechny „vévézetky“ rozhodně doporučuji. Tím více těm, kteří rádi poznávají nové lidi, navazují kontakty a hlavně se chtějí dozvědět nové věci pro svou práci s dětmi – nikdo z nás totiž sám o sobě není perfektní, ale když spojíme síly, uděláme velký skok na cestě k dokonalosti.

Slovo na závěr: V listopadu 2011 se v Hradci Králové uskuteční CVVZ (Celostátní vzájemná výměna zkušeností). V loňském ročníku počet duháků byl dosti k pláči – tuším, že to bylo 5 z cca 500. Pojďme spojit své síly a ukázat světu, že kromě Skautů, Brontosaurů, Tábornické Unie a mnoha dalších existuje i sdružení nesoucí název Duha.

Kateřina Katoba Palová

Duha Tuláci, Olomouc


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist