sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Děti z dětských domovů pomáhají svým ukrajinským kamarádům

Napsala Jana ©oupalová dne 30.května 2011

Duha Zámeček spolupracuje s dětmi z dětského domova v Jemnici, které připravují charitativní koncert Úsměv ukrajinským dětem, akce se uskuteční pod záštitou MŠMT, Duhy, Nadace Terezy Maxové a dalších 1. června 2011 v Jemnici.




Úsměv ukrajinským dětem je charitativní projekt dětí z dětského domova Jemnice, které jsou odhodlány pomoci kamarádům z ukrajinského domova v Mukačevu. Cílem projektu je získat dostatek peněz na konkrétní dar, který dětem udělá radost a pomůže jim například s rekonstrukcí jejich domova.

"Tyto prostředky získáme uspořádáním benefičního koncertu, který se bude konat v kinosále v Jemnici 1. června letošního roku. Na koncertě vystoupí děti z dětských domovů z celé ČR," přiblížil program Gracián Svačina z dětského domova Jemnice, pořadatel a autor projektu. Koncert bude probíhat dvakrát v ten samý den. Ráno pro žáky ZŠ Jemnice a od 18. hodin pro širokou veřejnost. Velmi ojedinělé na projektu Úsměv ukrajinským dětem je, že akci si připravují sami děti.

„Když jsem panu starostovi Jemnice Milanu Nevěčnému říkal, že to je fakt skvělý a že ho prosíme, aby nám dal kino sál zadarmo, připadal jsem si jako velký organizátor. A to kino jsme fakt dostali,“ říká s úsměvem šestnáctiletý Roman Kotulek z jemnického domova. Akci moderuje Tereza Kostková, během vystoupení předají děti vybrané prostředky nadačnímu fondu Viza.

Koncert Úsměv ukrajinským dětem zaštítilo ministerstvo školství, senátoři Vítězslav Jonáš a Miloš Vystrčil, kteří koncert také navštíví. Mezi hosty bude i hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek.

 

Více informací poskytne: Roman Hrůza, 777 657 511, roman.hruza@rha.cz

nebo přímo organizátor: Gracián Svačina, 739 735 569, gracian.svacina@zamecek.net

Webové stránky projektu: http://www.usmev-uk-detem.cz/


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist