sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhový most 2011 očima hlavní organizátorky

Napsala Jana ©oupalová dne 30.září 2011

Šárka Zákravská, Duha Modrá Střelka: Jak to všechno začalo? Jednoho únorového večera mi volal Had, že byla naše dužina požádána, zda by se neujala pořádání Duhového mostu, tak prý jestli bych do toho šla, jako vedoucí celé akce. Proč to nezkusit, řekla jsem si a kývla na nabídku. První reakce, kterou jsem dostala na tuto zprávu, zněla: „Ty jsi se asi úplně zbláznila, kdo myslíš, že ti pomůže? Všichni mají spousty rodičovských a pracovních povinností a ty to odedřeš sama.“ To však nezkazilo moji optimistickou náladu, a tak jsem neváhala oslovit mladé instruktory a odrostlejší děcka z dužiny o pomoc. A výsledek? Vyšlo to!!! Na účastnicích bylo vidět, že si celou akci užívají (tedy pokud to jen nepředstírali :)) a od několika mi dokonce přišly děkovné emaily.




Ráda bych touto cestou ještě jednou poděkovala všem pomocníkům z  Modré Střelky a dalším kamarádům za úžasné nasazení, ale také účastníkům, že byli tak skvělí, odpustili nám chyby a my mohli s nimi strávit nádherný víkend.

A vy co jste se nezúčastnili? Určitě jste měli přijet, myslím, že to stálo za to. V pátek proběhlo slavnostní zahájení, při kterém se představily jednotlivé dužiny. Následovala noční hra – čtyři týmy měly za úkol nalézt naši srubovou základnu pomocí zprávy, kterou nacházeli na významných místech v Náchodě. V sobotu dopoledne byly na programu dílny, každý si mohl vybrat to, co ho zajímá.

Mezi nejoblíbenější patřil paintball, výroba šperků, výroba černobílých fotografií, Gorka Morka či skoky na malé trampolíně. Skoro celé odpoledne probíhal závod „Duhový most“, dvoučlenné nebo tříčlenné skupinky probíhaly trasu s  mnoha úkoly (např. rozdělání ohně, jízda zručnosti na kole, jízda na lodi, střelba, ...) po okolí Náchoda. Po kratším odpočinku a večeři byl zahájen Duhový bál, kde se tancovalo, vyráběly se nádherné kravaty, motýlci a ozdoby do vlasů, hrály hry a hlavně proběhlo vyhlášení výsledků závodu „Duhový most“. Pozdě v noci jsme uléhali do spacáků a  ti, co měli ještě dost energie, hráli na kytaru a zpívali skoro až do rána.

V neděli jsme se už museli bohužel loučit, většina dužin ještě jela na nějaký výlet po okolí – Dobrošov, Babiččino údolí, pevnost Březinka nebo náchodský zámek.

Šárka Zákravská, Duha Modrá Střelka


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist