sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Ocenění Graciána Svačiny z Duhy Zámeček za dobrovolnickou práci

Napsala Jana ©oupalová dne 16.prosince 2011

Na pozvání MŠMT, které je koordinátorem Evropského roku dobrovolnictví přijelo 4. 11. 2011 do Českého muzea hudby v Praze, na slavnostní setkání v rámci Týdne dobrovolnictví, osmnáct dobrovolníků, kteří byli vybráni jako zástupci jednotlivých dobrovolnických oblastí, aby z rukou ředitele Odboru pro mládež MŠMT Michala Urbana převzali ocenění za svou činnost.




Pracovní skupina dobrovolnictví s dětmi a mládeží navrhla na toto ocenění tři dobrovolníky: z Duhy Graciána Svačinu, z Junáka -svazu skautů a skautek Hanu Šimkovou a z program 5 P Praha Ivo Dostála.

A co říká an ocenění Gracián Svačina z Duhy Zámeček, který v současnosti studuje a dobrovolnicky pracuje jako šéfreportér časopisu Zámeček pro děti z dětských domovů?: "Předání ocenění z rukou ředitele odboru mládež MŠMT, je pro mě velká čest a taky jasný palec nahoru moji dobrovolnické činnosti, ocenění vnímám i jako jasnou pochvalu pro dužinu Duha Zámeček, že jsme skvělá parta, která dělá zajímavé projekty, kterých si všímají lidé okolo nás. Nikdy jsem nedostal cenu za svoji dobrovolnickou činnost, vždycky jsem to bral spíše jako samozřejmost, dělám přece něco, co mě baví a naplňuje, ale když už jsem byl oceněn, je to velká vzpruha a vím, že půjdu dál. Ne, kvůli téceně, ale kvůli tomu, že mě to baví..."

Při oceňování byli přítomni také patronka Evropského roku dobrovolnictví Dagmar Hoferková z Dobrovolnického centra ADRA Ostrava a vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Jan Michal.

Více fotek: http://nidm1.rajce.idnes.cz/Dobrovolnici_v_Muzeu_hudby_4.11.2011

Blahopřejeme!


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist