sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Takový užitečný, nový, jiný, milý bazar

Napsala Jana ©oupalová dne 28.února 2012

Markéta Votavová, Tamjdem: „Úžasná Zeměplocha“ od Terryho Pratchetta za třicet korun, National Geographic za babku, mrkev v rohlíku a stroj na výrobu placek – takové to bylo na Bazaru knih Tamjdemu. Během jednoho večera (22. 2.) se v čítárně Unijazzu sešlo hodně zajímavých lidí z řad bývalých účastníků Tamjdemu, milovníků knih i tak trochu dobrodruhů. Někdo přinesl knihy vlastní a Tamjdemu je k dobročinnému prodeji věnoval, někdo (často i samotní dárci) si domů odnášel knihy nové a někdy byl jejich počet větší, než domácí knihovna mohla unést.




V průběhu bazaru se vystřídali návštěvníci i knihy a postupně došly i delikatesní omáčky na mrkev v rohlíku připravované odborníky z HotKarot. Mohli jste vidět lidi v jedné ruce právě s mrkví, v druhé se sklenicí a přes rameno s taškou Trochujinak plnou knih. Časem se k nám přidali i štamgasti Unijazzu a to pak byla multi subkulti podívaná. Výrobna placek byla skoro celý večer zaneprázdněná. Není divu. Vystřihovali jsme motivy na placky ze světově známého českého časopisu, který je plný karikatur a obličejů známých lidí, včetně politiků. Na konci večera byl výtěžek z prodeje knih věnován Tamjdemu na podporu konání např. školení, ale i neformálních aktivit pro dobrovolníky.

Byla to, jak my rádi v programu Trochujinak říkáme, trochu jiná zábava. Takový užitečný, nový, jiný, milý, opravdu povedený večer.

Tamjdemová sezóna je v plném proudu. Chystané víkendové projekty na pomoc českým neziskovým organizacím trochu jinak si prohlédněte tady: http://www.trochujinak.cz/tamjdem/terminy-aneb-kdy-tamjdem/

 

Projekt Tamjdem je realizován Duhou – sdružením dětí a mládeže v rámci dobrovolnického programu Trochujinak, který dále nabízí workcampy a evropskou dobrovoulnou službu.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist