sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Organizátoři Duhové brány se těší, až to zítra vypukne

Napsala Jana ©oupalová dne 29.března 2012

Od pátku 30. března 2012 se stane Žďár nad Sázavou středem duhového světa. Do  základní školy na ulici Komenského se na víkend sjede přes sto třicet vedoucích, kteří ve volném čase jako dobrovolníci připravují a vedou aktivity pro děti a mládež.

Od lednové návštěvy Žďáru nad Sázavou, kdy jsme obhlíželi místo konání Duhové brány, uběhl čas vyplněný přípravami velmi rychle. Sníh vystřídalo jaro. Jaro vystřídalo to, co vidíme za okny. Duhová brána začne zítra, zeptala jsem se proto Petra Glajce a Petra Páty z organizátorských dužin Duha Alternativní zóna a Duha Jasmín a Petera Suji z Duhovky na jejich víkendové plány.




Ahoj Petře, zítra začíná Duhová brána, na co se nejvíc těšíš?

Petr Glajc, Duha Alternativní zóna: Asi na neděli–ale proč, to je tajemství... Jinak na tu spoustu nadšených lidí se stejnou krevní skupinou.

Petr Páta, Duha Jasmín: Upřímně řečeno, jsem před akcí vždycky nervózní. Tak se těším, až to vypukne a já budu moci přejít z teorie příprav do praxe. A pak na konec akce, kdy si konečně odpočinu :). Moc se těším na kamarády, na potkání známých i nových tváří. Na míjení na chodbě a klábosení. Poprvé na Duhové bráně bude pětiletá dcera, která by strašně ráda udala své tři nové hry :). Fakt se těším na akci a hlavně na lidi.

Peter Suja, viceprezident Duhy: Na staré i mladé duhákyně a duháky, kteří přijedou do Žďáru (myslím počtem účasti na celoduhových akcích–ne věkem či délkou členství v Duze). :o) Na "křest" prvňáčků, že budou poprvé na celoduhové akci :o). Jaké bude krásné pozitivní překvapení mimo připravený program organizátory. :o) Mám rád krásná překvapení.

Na kolik seminářů ses přihlásil a který ti nevyjde a fakt tě to mrzí?

Petr Glajc, Duha Alternativní zóna: Jako v pohádkách–na tři. Hodně jich je během Velké Duhy. Už jsem to obrečel. Třeba cyklovýlet :-))

Petr Páta, Duha Jasmín: Původně jsem se nechtěl hlásit na žádný seminář, ani jsem nechtěl nic lektorovat. Potom jsem si vybral „povídací“ linii o Duze a základních principech. Navíc jsem si dal lektorování ESA a s tím souvisejících věcí. Nevyjdou mi tak skoro všechny. Hodně nám zkomplikovala přípravy Velká Duha. Kdyby nebyla, byl bych spokojenější. Takhle jsme museli hodně program optimalizovat a sebralo to hodně lidem celé odpoledne. Opravdu je to škoda.

Peter Suja, vice prezident Duhy: Přihlásil jsem se jen na tři a nevyjde mi asi Seminář využití Geocachingu v dužinách. Seminář ve stejnem čase má zatím malou účast, ale tematicky je pro Duhu důležitý, tak snad ho organizátoři nezruší :o)

Co tě v souvislosti s přípravami překvapilo, překvapuje, bude překvapovat?

Petr Glajc, Duha Alternativní zóna: Co to dá práce. A Petr Páta, je jak buldozer. V dobrém!

Petr Páta, Duha Jasmín: Mám velkou a upřímnou radost ze spolupráce s Bigem a jeho dužinou Duhou Aleternativní zónou. Jsou fakt dobří.  Měl jsem ambice posunout Duhovou bránu asi o tři kroky dál. Dovést na ní i hospodáře, vedoucí na celotáborové hry, oddíláky a další. Máme našlápnuto, ale ještě ne úplně dokročeno. To bude za rok :). Trochu mě zaskočilo, že se mi úplně všechno nepovedlo :). Snažím se vždycky akci připravit na 150 procent a pak slevovat. To jsem vždycky zklamaný, ale příště budu lepší :).

Peter Suja, viceprezident Duhy: Překvapilo–nasazení a akčnost organizátoru. Překvapuje–jak to může všechno Standa (webmaster) tak rychle upravovat, registrovat, vyhodnocovat.... Překvapovat bude–rozmanitost a nevyčerpatelnost, jedinečnost témat a dílen na celoduhových akcích.

Vzdělávací a inspirační akce vedoucích sdružení Duha se nazývá Duhová brána, ta letošní je s  mottem „Harmonický rozvoj osobnosti v Duze“. V programu na účastníky Duhové brány čekají odborné semináře k legislativě, projektovém řízení, pedagogice i zdravovědě, semináře, herní, sportovní a neobvyklé pohybové aktivty včetně chození po laně, kulturní, společenské, kreativní vyžití a  v neposlední řadě výměna zkušenností. Lektory seminářů jsou členové sdružení Duha, případně jeho přátelé a příznivci.

Během sobotního odpoledne se sejdou delegáti organizačních jednotek Duhy na 25. jednání Velké Duhy.

Duhovou bránu zaštítila předsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky paní Miroslava Němcová.

Jana Šoupalová, vedoucí Ústřední kanceláře Duhy


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist