sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Jarní úklid v klubovně Duhy Kopretina

Napsala Jana ©oupalová dne 11.května 2012

Martina Václavovičová, Duha Kopretina, Plzeň: Naše naplánovaná brigáda byla na neděli 6.5. 2012 od jedné do pěti hodin. Celý týden bylo nádherně a zrovna, když jsem odjížděla na brigádu, začalo poprchávat. Ale i tak naše pracovní nasazení to odvrátit nemohlo.

Ihned po příjezdu do klubovny jsme si rozdělili práci a začali makat. Někteří se vrhli na úpravu zahrady, jiní umývali výlohu, další vytvářeli nástěnku.




Nejhorší asi bylo, když jsme na chodbě baráku sundávali pavučiny a  veškerou odchlíplou omítku, taktéž na zahradě na baráku. Prachu bylo, že o metr dál jsem neviděla dalšího z nás.

A co se nám povedlo?

Na zahradě jsme vysekali všechny křoviska, vyhrabali odpadky, posekali vzrostlou trávu, vyklidili všechen nepořádek do kontejnerů a zbytek hezky seskládali do pytlů a větší na jednu hromadu. Vyčistili spodek okapů, vytrhali rostlinky okolo baráku, sundali mech, aby se nám tu nedržela vlhkost a vše řádně zametli. Zahradu jsme také pomocí lopaty a  hrábí trošku srovnávali. Šlo vidět, že se zahrada vůbec neudržovala a každý z nájemníků si tam dělal opravdu to, co se mu zlíbilo. Naštěstí se nám podařilo zahradu dostat do výpůjčky, a tak udržování, ale i aktivity na ní, budou už hlavně na nás ;) Na chodbě baráku po sundání pavučin a odchlíplé omítky jsme zasádrovali nejhorší a pořádně chodbu vyčistili, zametli a vytřeli. Taktéž jsme postupovali i cestou do sklepů.

V naší klubovně jsme umyli všechna okna, utřeli prach, zadělali všechny vzniklé dírky, vymalovali to, co bylo potřeba, udělali novou výzdobu, seskládali všechen materiál, zametli a vytřeli.

Práce bylo opravdu habaděj a čas tak rychle ubíhal. Nevím jak ostatní, ale já jsem si pořádně mákla a upřímně, mám z toho všeho velmi dobrý pocit. Udělali jsme opravdu velký kus práce.

Všem bych ráda poděkovala, nejen za účast, ale hlavně za odvedenou práci: DÍKY a doufám, že mi příště nedáte košem a opět se uvidíme na další brigádě.

Martina Václavovičová, Duha Kopretina


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist