sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

7. ročník Mafie Praha

Napsala Jana ©oupalová dne 28.května 2012

Duha Gymnazion Klub: Opět se Prahou nesly výstřely, které nikdo neslyšel a na které nikdo nezemřel. S výjimkou těch, co měli dost živou představivost a stali se v rámci netradiční, ale již pravidelné městské hry, jedním z mnoha mafiánů, jejichž úkolem je vystopovat svou oběť a sám přežít.

Letošní ročník byl pro Mafii v Praze rokem změn. Ačkoli se na její tvorbě podílí nemalý počet lidí, vždy stojí v čele jeden Capo di tutti capi a tato pozice se poprvé přesunula.




Dlouholetého veterána mafiánských operací, Dona Andrease, tak nahradila sličná Lady Julietta. Don sám se stáhl do pozadí, odkud dál dohlíží, jak si mladí vedou. Došlo také na přezbrojení–mafiánský web se po letech útrap konečně dočkal kompletního předělání, aby ulehčil život jak hráčům, tak organizátorům. Změnilo se poprvé i místo posledního setkání po skončení hry a padl i rekord v počtu mafiánů ulovených jedním hráčem.

Naopak spousta věcí se nezměnila. Stejná byly samotná pravidla hry, lovy a útěky i živá konverzace na mafiánském fóru, úvodní sraz před začátkem (letos s černým divadlem), jakož i zavedené přídavky ke hře, jako jsou placky, trička a nálepky s tváří každoročně vybírané nejpůvabnější mafiánky. Po celou hru probíhaly i tzv. záhrobní srazy, tedy setkání méně šťastných mafiánů, jejichž počty se pochopitelně průběžně utěšeně zvyšovaly.

Už teď je jasné že příští jaro se opět něco semele a chcete-li být u  toho, nebo jste jen zvědaví, neexistuje lepší místo než http://mafie.podsveti.cz

Organizátorem akce je Duha Gymnasion klub, Duha projekt podpořila v rámci celkového projektu sdružení.

Marcus Camaro

Statitistika s přehledem účastníků letošního ročníku je k nahlédnutí zde.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist