sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Účastníci Expedice Bosko objevili kus jižní Moravy i sami sebe

Napsal Duha Velká Medvìdice dne 28.srpna 2012

Předposlední týden prázdnin jsme s klukama a holkama z Duhy Velké Medvědice vyrazili na expedici do Boskovic. Kromě her a zábavy bylo hlavním cílem poznat okolí tohoto malého jihomoravského městečka. Proto jsme hned druhý den vyrazili na výlet do Moravského krasu. Jen jsme mrkli na dno propasti Macochy a už jsme „po červené“ spěchali objevovat historii Sloupsko-šošůvských jeskyní.




Cestou jsme si samozřejmě neodpustili prohledat všechny jeskyně, na které jsme narazili. A že jich bylo.

Taky jsme se podívali do Westernového městečka, které je jen pár set metrů od Boskovic. Viděli jsme kovboje, kteří po sobě stříleli přímo na náměstí a taky dva indiány. Malý Pivo a Malý péro (který měl dlouhé nohy) nám ukázali, jak se hází sekerou, jak se střílí z luku nebo jak se rozdělává oheň křesadlem.

Krom těchto výletů jsme si prošli zříceninu hradu, zámeckou zahradu a židovskou čtvrť. Tímhle vším se totiž můžou v Boskovicích pochlubit. Aby nám to objevování nelezlo krkem, měli jsme připravenou i spoustu jiné zábavy. Jeden den jsme strávili na Olympiádě. V různých sportovních disciplínách jsme se snažili překonat sebe navzájem. Proti sobě stojící družstva se jen velmi těsně vyhnula celkové remíze, takže to byl napínavý souboj. Bonboniéra za odměnu potom chutnala o moc víc.

Jiný den jsme strávili zachraňováním postapokalyptického světa před centrálním počítačem. Zvědové nám nechávali zašifrované zprávy, se kterými jsme si hravě poradili a pak se vydali na výpravu, na jejímž konci jsme centrální počítač nechali vybouchnout. Za odměnu jsme navštívili místní aqvapark, kde nás trochu zklamali místní domorodci, kteří nám za záchranu světa vůbec nepoděkovali. Jako by jim nedocházelo, že nebýt nás, tak jsou zalezlí někde v bunkrech a o plácání se v bazénu si můžou nechat zdát.

No a abychom přičuchli i ke kultuře, tak jsme si jednoho dne vyrobili loutky a zahráli divadlo. Celý týden jsme završili grilováním špízů a závěrečným plesem upírů. Domů se nám nechtělo, ale co se dá dělat, za týden jdeme do školy, tak se na to musíme připravit.

Pavla Dosedělová

Duha Velká Medvědice, Olomouc


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist