sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Inkluze s Duhou

Napsala Jana ©oupalová dne 16.října 2012

Duha Kopretina: Tak se jmenuje projekt, který naše sdružení Duha Kopretina začala již v červenci tohoto roku. Zapojeno je pět dětí z dětského domova Domino v Plzni a pět dětí a mládeže z Plzně z rodin ohrožených sociálním vyloučením.




Děti měli možnost se zdarma zúčastnit veškerých aktivit, které organizovalo naše sdružení a to zcela zdarma. Děti jsou, byly a budou brány jako sobě rovné.

Již na letním táboře se všichni zapojili, a ač u  dvou dětí byl zpočátku s inkluzí problém, ke konci tábora všichni táhli za jeden provaz. Program je vždy přizpůsoben věku a schopnostem všech dětí.

Závody na motokárách, paintballový turnaj i duhový den již máme s dětmi za sebou. Pravidelně se vídáme na kroužcích Club kopretinka a  geocaching, kde poznáváme nové kamarády i sami sebe, rozvíjíme naší kreativitu a učíme se novým věcem. Starší učí mrňata a zároveň se učí trpělivosti a mladší se rozvíjí po všech stránkách. Krom kroužků a  běžných výprav nás ještě čeká lampiónový průvod a završení bude návštěvou v akvaparku. Ale o tom zase příště.

Jitka Draská a Martina Václavovičová

Duha Kopretina Plzeň


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist